Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Lördag, 21 oktober - vecka 42
Debatt

Vi behöver en jämlik skola

Foto: Roald, Berit

Regerings vårbudgetproposition innehåller flera viktiga satsningar på utsatta skolor och barn- och ungdomsvård.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Vi i SSU Säffle välkomnar detta då det för oss i SSU är det viktigt att alla elever måste få fortsättningar att må bra och lyckas i skolan.

Psykisk ohälsa är ett stort problem bland barn och ungdomar och därför ser vi med glädje på att i vårbudgetpropositionen regeringen satsar 150 miljoner på barn och ungdomspsykiatrin och att regering satsar även 100 miljoner på den sociala barn – och ungdomsvården inom socialtjänsten. Detta betyder att regeringen satsar tillsammans 250 miljoner på barn – och ungdomsvård.

Detta tillsammans med de 500 miljoner regeringen vill satsa på utsatta skolor är definitivt något som vi i SSU anser styr landet i rätt riktning.

Dessa är viktiga satsningar för att skapa en mera jämlik skola, där elevens behov och förhållande inom kommunerna styr finansieringen.

Men vi i SSU inser att det finns rum för förbättring. Kommunerna runt om i Sverige behöver få ökande statsbidrag för att välfärden ska utvecklas över hela Sverige

I år firar SSU 100 år. En viktig fråga för oss har varit just Jämlikhet. Kampen fortsätter nu i en tid med ökande segregation och otrygghet.

Det har varit 100 år för jämlikhet och, som vår förbundsordförande Philip Botström uttryckt: kommer vi att fortsätta kämpa i minst 100 år till!

Rätta oss
1 / 1

SSU Säffle och SSU Värmland välkomnar regeringens satsningar på barn- och ungdomsvård och utsatta skolor.

Aktuell artikel (1 av 8)
Vi behöver en jämlik skola

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!