Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Måndag, 23 oktober - vecka 43
Debatt

Redo att ta striden

Foto: HENRIK MONTGOMERY
I dag inleds SSU:s 100:e förbundskongress i Stockholm.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Socialdemokraternas Ungdomsförbund samlar 249 unga ombud som i flera dagar ska prata om vilken politik vi vill ha för framtiden, men också blicka tillbaks på SSU förbundets 100 åriga historia och kamp för jämlikhet. För SSU Värmland handlar kongressen om arbete för en bättre framtid och att lyfta viktiga politiska frågor. Det handlar om jämlikhet, utbildning, arbete åt unga och internationell solidaritet.

Det är häftigt att vara medlem i en politisk framtidsrörelse som SSU är och ska fortsätta vara. På SSU kongressen samlas kraft inför framtiden och den politik vårt förbund ska driva de närmsta åren. Kraven på socialdemokraterna är tydliga självklara. Reformerna för en annan skola, schystare arbetsmarknad och bra mycket bättre villkor inom välfärden är några av kongressens och oss medlemmars fokusområden. Men den här kongressen kommer också handla om den internationella solidariteten. Under dagarna i Stockholm kommer vi sammanfatta de hela 100 år som SSU förbundet funnits och ta ett kliv in i en ny tid. Vi är taggade på att debattera vassa politiska frågor och med raka ryggar lämna kongressen på måndag i vetskap om att vi har något bra på gång. För oss är det nämligen självklart att SSU är roten i socialdemokratins framtid även framöver.

Förutom de politiska diskussionerna kommer vi se varandra växa och utvecklas. Vi ska förhandla men också skratta, sova lite och vara stolta över vår organisation. Vi är redo att ta strid för landsbygden, en bättre skola – på riktigt och en mer fungerande arbetsmarknad.

SSU ska fortsätta vara en politisk framtidsrörelse och kärnan för socialdemokratin och arbetarrörelsens återväxt och vi är övertygade om vi med kraft och mod ska gå segrandes från den här kongressen.

Rätta oss
1 / 1

"Vi ska förhandla men också skratta, sova lite och vara stolta över vår organisation", skriver SSU om kongressen som startar i dag.

Aktuell artikel (1 av 8)
Redo att ta striden

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!