Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Debatt

Nyårslöfte till barnen

Här kommer ett nyårslöfte till Karlstads barn från Socialdemokraterna.

Artikeln fortsätter efter annonsen

2017 fick Karlstads kommun ett bidrag från den Socialdemokratiskt ledda regeringen i Sverige för att ge barn i åldern 6-15 år en möjlighet till sommarlovsaktivitet utan kostnad. Detta bidrag fick inte användas för att ersätta det som kommunen själva hade planerat för sommaren utan skulle vara ett tillskott. Pengarna skulle gå till nya aktiviteter, pengarna skulle främja integration, pengarna skulle gå till både pojkar och flickor, pengarna skulle möjliggöra att barn träffar barn från andra bostadsområden, pengarna skulle gå till stimulerande /utvecklande aktiviteter, pengarna skulle gå till ökad tillgänglighet genom exempelvis busspengar.

Hur gick det då under 2017?

Ridning, scoutverksamhet, gymnastik/cheer, teater, friidrott, tennis, sportfiske, dans, fotboll, drop in-idrott, skaparverkstaden, barnbokbuss med cirkustema, simläger, MOVE mobil fritidsgård och konstkollo, är några av de verksamheter som kunde genomföras tack vare de pengar som den socialdemokratiskt ledda regeringen anslog.

Deltog då några barn?

I kommunen finns det 9163 barn i åldern 6-15 år. 9041 barn deltog i någon av de anordnade aktiviteterna under sommarn 2017. De flesta barnen som deltog var mellan 9 och 12 år. 52% tjejer och 48 % killar. Drygt 4200 aktivitetstillfällen var inom idrottsområdet och drygt 4800 inom kulturområdet.

Ett lyckat sätt att använda pengar för att ge barn en meningsfull sommaraktivitet oavsett familjens ekonomiska situation och ett bra sätt att integrera barn från olika bostadsområden med varandra.

Vi Socialdemokrater lovar nu inför det nya året att fortsätta att utveckla dessa aktiviteter med de pengar som regeringen anslår till barns lovaktiviteter.

Vi kommer att utveckla de verksamheter som funnits under året, försöka hitta nya spännande verksamheter och dessutom så kommer vi att kunna erbjuda gratis kollektivtrafik för de som behöver det för att kunna vara med i aktiviteter utanför egna bostadsorten.

Vi Socialdemokrater i Karlstad lovar dessutom att fortsätta driva frågan om avgiftsfri Kulturskola och det är ett av de löften som vi kommer att arbeta för att genomföra om vi vinner valet 2018.

Politik gör skillnad. I en borgerligt styrd kommun är det tack var stöd från en Socialdemokratiskt styrd regering som barnen får en meningsfullare fritid.

Gott nytt år önskar vi Socialdemokrater i Kultur och Fritidsnämnden i Karlstad.

Maria Wågemo

Catharina Skålbeg

Ulrika Elfgren Borgström

Nathalie Björfeldt

Johan Windfäll

Lars-Gösta Blåvitt Elofsson

Kjell Larsson

Björn Samuelsson

Rätta oss
1 / 1

Barnbokbuss med cirkustema, en av satsningarna. Foto: Jeanette Dahlström

Aktuell artikel (1 av 8)
Nyårslöfte till barnen

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!