Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Debatt

Löfte om förändring

Representanter för Vision och TCO kräver stopp på trakasserier.

Artikeln fortsätter efter annonsen

De senaste veckorna har oacceptabla strukturer i samhället synliggjorts via #metoo-rörelsen. Också fackliga organisationer har slutit upp bakom #InteFörhandlingsbart och samlat mer än 1500 underskrifter från samtliga fackförbund inom TCO, LO och SACO. Tillsammans kräver vi stopp på sexism inom fackföreningsrörelsen och flera kvinnor vittnar om incidenter som inte ska äga rum.

Men trakasserier i samhället och på arbetsplatsen förekommer på alla olika nivåer, inom alla diskrimineringsområden och synliggör maktstrukturer som utnyttjas. För att lyfta detta har Vision Karlstad ingått ett samarbete med Brottsförebyggande Centrum i Värmland och sex andra fackförbund för att uppmärksamma problemet och skapat kampanjen En vanlig dag på jobbet. Hur ser en vanlig dag på jobbet ut för dig och för andra? På sidan delas berättelser från verkligheten, men du kan också dela din upplevelse anonymt samt få kostnadsfri rådgivning. Vision har också på sin hemsida skapat en sida där du som blivit utsatt, är chef eller förtroendevald kan få stöttning i hur du agerar om du eller någon i din närhet utsätts för trakasserier.

Vi, representanter för Vision och TCO runt om i Värmland, kräver stopp på trakasserier. Vi kommer arbeta för en arbetsplats för alla där en bedöms efter sin kompetens. Uppropen har varit viktiga för att synliggöra maktstrukturer och nu är det dags att hitta verktyg, samtala och diskutera för att skapa förändring. Det är vårt löfte till dig som medlem.

Marie Persson

Vision Region Värmland

Nina Angeleni

Vision Karlstad

Annica Sundin

Vision Landstinget i Värmland

Farid Sajadi

Värmlands TCO-råd

Maria Nilsson

Vision Arvika/Eda/Årjäng

Svein Opstad

Vision Eda

Hans Åkerlundh

Vision Hagfors

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Löfte om förändring

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!