Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Debatt

Ett händelserikt år

Svaret på våldet blev medmänsklighet och solidaritet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Året börjar gå mot sitt slut. 2017 har varit ett händelserikt år och det är kanske först nu i julledigheten man får möjlighet att tänka tillbaka och reflektera över allt. Rent politiskt har det varit ett år med många intryck. Allt från att vår regering lyckats vänt skolresultaten och fått fler människor i arbete, till terrordåd och IT-skandalen.

Jag tror vi alla minns terrordådet i Stockholm, oron över terrorns krafter och otrygghet. Men jag minns också gensvaret som blev i landet när människor öppnade sina dörrar för människor som inte kunde ta sig hem. Hur polisen efter insatsen överöstes med blommor och beröm. Svaret på våldet blev medmänsklighet och solidaritet. Den känslan bär jag med mig även in i nästa år.

Samtidigt måste vi stärka arbetet för ett tryggare Sverige. Något vi i regering redan gör men som vi måste fortsätta med. Även om oro och kritik ofta är en stor del av nyheterna så finns det också mycket positivt som hänt. Med en S-ledd regeringen har vi vänt riktning i Sverige och det går faktiskt åt rätt håll. Välfärdens förstärks i kommunerna, det anställs fler vuxna i skolan och i äldreomsorgen. Dessutom har vi nu beslutat att genomföra den största satsningen på sjukvården i modern tid. Men framför allt är jag glad över att vi lyckats få ner ungdomsarbetslösheten och att alla unga idag har rätt till jobb, utbildning eller praktik inom 90 dagar. Det är en styrka att unga kommer in på arbetsmarknaden och det bådar gott inför framtiden.

Jag hoppas ni alla haft en härlig julhelg. Nyår står på tur och jag har själv inte direkt några egna nyårslöften. Men som riksdagsledamot kan jag ge er tre som faktiskt kommer att bli verklighet 2018. 33 800 barnfamiljer i Värmland kommer få 200 kr/månaden mer i barnbidrag, 75 % av alla våra pensionärer får sänkt skatt och 25 miljoner ges till länets förlossningsvård. Jag tycker de tre frågorna på riktigt visar vilken skillnad det blir om vi har en regering som satsar på vanligt folk istället för skattesänkningar för de rikaste. Nu ökar vi jämlikheten och det är med den avslutningen vi tar avstamp in i nästa år. Till er alla vill jag önska er ett Gott Nytt År!

På återseende 2018!

Mikael Dahlqvist (S)

riksdagsledamot

Rätta oss
1 / 1

Folk lämnar blommor utanför Åhlens i Stockholm efter terrordådet 7 april.

Aktuell artikel (1 av 8)
Ett händelserikt år

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!