Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Debatt

Återinrätta polisstationen i Sysslebäck

Den ökade brottsligheten skapar oro bland invånarna.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En permanent polisbemanning behövs i de norra delarna av Torsby kommun. Det är mer än 600 000 gästnätter i Sysslebäck, och om man räknar detta till vinterperioden har de mer är 5 000 turister som bor i Nordvärmland per dygn plus de som bor där permanent. Det är mer än hela Torsby centrum!

Torsby centrum har tio poliser, Sysslebäck har noll poliser.

Vi yrkar på att Rikspolisstyrelsen och Länspolisstyrelsen tillsammans med Torsby kommun verkar för att polisstationen i Sysslebäck öppnas igen. Vid otaliga kontakter med invånarna i Nordvärmland finner vi en stark oro och rädsla för den ökade brottslighet och hot mot medborgare/samhället som skett de senaste tio åren.

Det borde finnas minst två poliser stationerade i Sysslebäck och en civiltjänst som kan svara på medborgarnas frågor. Där borde Torsby kommun vara behjälplig med en resurs som är kompetent att hjälpa medborgarna.

Ett förslag är att Polishögskolan kan ha praktik i Sysslebäck, där nya poliser får en utbildning gällande landsbygdens problematik och möjligheter. Ofta praktiserar de i storstadens vilda liv. Man kan tänka sig ett rullande schema där Polisen har bemanning delvis under vardagen men extra under fredagar och lördagar.

En förutsättning är lokaler. Då Torsby kommun äger tomma lokaler i Sysslebäck som kan disponeras av Polismyndigheten utan kostnad är lokalfrågan avklarad.

Det är i Torsby kommuns intresse att medborgarna känner sig trygga. Vi politiker har klart ett ansvar för våra medborgare och de som röstat på oss, många andra politiker har glömt detta och agerar efter egna intressen och ideal. Vi ser detta som en utarmning av demokratin som är grundlagstiftad.

Vi vill ha en levande kommun och vi i Nya Moderaterna Torsby ser med helikoptersyn över hela kommunen, och vi vill i Torsby kommuns budget ge mer medel så norra kommunen skall överleva och utvecklas. Det som andra partier inte vill, för de har ett tunnelseende inriktat på Torsby centrum.

Per Olov Olsén

Daniel Brosius

Hanni Andersson

Christer Jaensson

Moderaterna Torsby

Rätta oss
1 / 1

Moderaterna i Torsby vill se en permanent polisbemanning i de norra delarna av kommunen. Foto: TT

Aktuell artikel (1 av 8)
Återinrätta polisstationen i Sysslebäck

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!