Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Torsdag, 18 januari - vecka 3
Brott

Misstänkt Gekås-liga sprängd

Foto: ADAM IHSE / TT

Tre personer från Värmland misstänks för ett tiotal stölder på Gekås och har nu häktats av Varbergs tingsrätt. Trion ska främst ha stulit filmer från lågprisvaruhuset i Ullared.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Mellan oktober till december misstänks trion från Karlstad och Forshaga kontinuerligt ha genomfört organiserade stöldräder i Falkenbergs kommun.

– Det är stölder på Gekås och framför allt är det filmer som stulits, säger åklagare Ann-Christin Claesson till Hallands nyheter som däremot inte vill gå in på hur polisen lyckades spränga den misstänkta ligan men att man tillsammans med säkerhetschefen Boris Carlsson haft trion under lupp i två månader.

– Det är inte bara en händelse hos oss, det är flera. De här har varit förekommande hos andra i branschen, säger Boris Carlsson till GT.

Klarlagt är att polisen grep de tre misstänkta, två 30-åriga män och en 32-årig kvinna hemmahörande i Karlstad och Forshaga i samband med en stöld den 11 december. Kort därefter häktades de misstänkta på sannolika skäl för omfattande stölder och häleri. En av männen ska dessutom ha begått en stöld på Netonnet, inte långt från lågprisvaruhuset.

Enligt åklagaren har stölderna skett i samförstånd med de övriga och gemensamt vid samtliga tillfällen på Gekås.

Rätta oss
1 / 1

En värmländsk liga misstänks ha genomfört flera stölder på Gekås.

Aktuell artikel (1 av 8)
Misstänkt Gekås-liga sprängd

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!