Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 24 november - vecka 47
Insändare

Extremhögern erkänner inte sina åsikter

Öppet brev till extremhögernDet svider att en man av er kaliber har utfört detta hemska dåd? Det vore mycket intressant om ni kunde motivera i grunden, hur skiljer han sig så avsevärt från ”er” moralkonservativa, hjärntvättade, desillusionerade, fördomsfulla och verklighetsfrånvända etnocentrister?
Artikeln fortsätter efter annonsen

Jag har läst terroristens manifest och tycker inte att det skiljer sig nämnvärt från de ståndpunkter som florerar i era led. Det ni ser är en man som gjort praktik av många av de så kallade ”nationalisternas” önskningar. Skjuta socialister med motiv som bottnar i typiska högerargument.

När det är islamistiska extremister som utfört dådet, då är det solklart att alla muslimer ska dras över en kam och sparkas ut, barn som gamla, kvinnor som män. Men när en ”etnisk” nordbo genomför ett terrordåd, då ska det granskas mer ingående i syfte att förvisa honom från era egna led (ni tänker på er PR), för i slutändan har ni inte ryggrad nog att erkänna era egna åsikter.

Terroristen kände att han kunde relatera till folk som er, konstigt att ni inte känner likadant. Det jag tycker mig se tydligast är att hans dåd saknar legitimitet/erkännande även från er. Då kan vi konstatera att den förlegade och brutala åskådning som denne man representerar inte ens går hem hos er. Nej, antidemokratiska, egoistiska och rasistiska falska konspirationsteorier som bara skadar samhällsutvecklingen hör hemma på samma ställe som Anders Behring Breivik; En mörk cell under jord vars plomberade ståldörr saknar lås. Vi behöver inte dessa förlegade och konformistiska tankegångar i det pluralistiska och moderna samhälle där svaren inte står i svart eller vitt.

Jag är väl ”PK:ist”, sionist och ”kulturmarxist” så mig är det väl ingen idé att ta på allvar. Ta er stilla lunk ute i skuggorna gömda bakom era skärmar. För så fort en av er springer ut i ljuset, då gråter resten av er och kan absolut inte förstå vad som hänt.

Medan ni fokuserar på hur ni bäst kan tvätta era egna bykar inför vad som hänt ska jag och många fler sörja de offer som föll i sin kamp och sitt engagemang för demokratiska värderingar som främjar människolivets okränkbarhet och vägen till det socialistiska samhället.

Vänstern

Rätta oss
1 / 1
I terroristens så kallade manifest återfinner insändarskribenten de åsikter som förs fram av extremhögern.
Aktuell artikel (1 av 1)
Extremhögern erkänner inte sina åsikter

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!