Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 24 november - vecka 47
Debatt

Hur många under­sköterskor vill SD säga upp i Värmland?

Alla vet att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen, även om de numera bytt ut armbindlarna mot kostymer.
Artikeln fortsätter efter annonsen

Vad som inte är lika uppmärksammat är att SD också är ett renodlat högerparti som alltid har udden riktad mot Sveriges löntagare.

I åtta av tio blockskiljande frågor röstade SD med alliansregeringen. Med hjälp av SD stoppade alliansen socialdemokratiska förslag om bättre sjukförsäkring, rätt till heltid och tryggare anställningar. Och det var med SDs röster som den S-ledda regeringens budget fälldes förra året, vilket bland annat innebar ett nej till höjd a-kassa.

I sitt nya budgetförslag lägger sig SD till och med till höger om moderaterna. De föreslår nämligen att stödet till kommunerna, alltså de pengar som går till Sveriges skola, vård och omsorg, ska minskas med totalt 90 miljarder kronor de kommande fyra åren. Alla som kan räkna förstår givetvis att det betyder massiva nedskärningar, med uppsägningar av personal. Detta vill dock Jimmie Åkesson inte berätta för svenska folket. Därför har vi räknat på vad hans budget betyder för välfärdsjobben.

För hela Sverige motsvarar SD:s nedskärningar i välfärden kostnaden för 163 000 undersköterskor, 66 000 barnskötare och 61 000 vårdbiträden under ett helt år. Enbart här i Värmland motsvarar deras nedskärningar cirka 8 200 anställda i välfärden under ett år. Detta är något annat än besparingar. Det är att låta motorsågen gå i svensk äldreomsorg, barnomsorg, skola och sjukvård. Det är inte bara löntagarfientligt, det är Sverigefientligt.

Vi har därför två frågor till SD i Värmland:

Hur många undersköterskor, vårdbiträden och barnskötare vill ni säga upp här i Värmland fram till 2019?

Vårt mål är ett starkt välfärdssamhälle skriver ni på er hemsida På vilket sätt blir välfärden starkare genom att det blir färre anställda i äldreomsorgen, skolan och vården?

Tobias Baudin,

LOs förste vice ordförande

Thomas Andersson,

ordförande LO-distriktet Örebro och Värmland

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 1)
Hur många under­sköterskor vill SD säga upp i Värmland?

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!