Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Tisdag, 24 oktober - vecka 43
Arvika

Vårdslös förare åtalas för flera brott

Foto: Patric Söderström / TT

Mannen brukade narkotika och satte sig sedan i en bil innan en skräckfärd startade. Till slut kunde en polispatrull få stopp på den 50-årige föraren med hjälp av en spikmatta. Nu åtalas han för flera brott.

Artikeln fortsätter efter annonsen

En 50-årig man från Arvika ställs inför rätta vid Värmlands tingsrätt för en mängd grova brott som skedde mellan den 10 till 13 juni i år samt ett inbrott den 22 juli förra året.

Mannen valde bland annat att sätta sig i ett fordon den 10 juni och köra ut på länsväg 175 i Arvika kommun trots att han hade tagit både amfetamin och cannabis innan färden. Han saknade även tillstånd att köra bilen.

Mellan Fjöle och Arvika körde han enligt åtalet alldeles för fort och till och från i fel körbana. Vid Hungvik valde mannen att göra en farlig omkörning av två personbilar i en kurva med skymd sikt, vilket gjorde att en mötande bil fick väja för att undvika kollision. När mannen kom in i Arvika fortsatte han köra vårdslöst förbi ett par övergångsställen i hög hastighet och förbi trafik i en rondell. Där lyckades en polispatrull få stopp på fordonet med hjälp av en utlagd spikmatta. Blodprover konstaterade att mannen var påverkad av narkotika.

När polisen gjorde en husrannsakan hemma hos 50-åringen hittade de en olaglig cannabisodling bestående av 25 plantor med totalt 27,47 gram.

Utöver plantorna kunde man även konstatera att mannen olovligen haft närmare 166 gram amfetamin för eget bruk i bostaden samt tabletter och dessutom förvarat ytterligare 104 gram hemma i sin faders bostad. Där fann man också en skarpladdad pistol. På grund av mannens narkotikamissbruk anser åklagare att omdömet kunde vara såpass nedsatt att allmänheten kunde riskera att skadas om mannen använde pistolen. Mannen påstår dock att någon lagt pistolen i hans garderob. I övrigt erkänner han brotten.

Till åtalspunkterna läggs även häleri då han vid ett tillfälle i juli förra året bröt sig in på Ingesunds folkhögskola och stal en dator till okänt värde. Han tog sedan med sig datorn hem och använde som sin egen. Mannen påstår även här att någon okänd person ska ha lämnat datorn i hans bostad.

Rätta oss
1 / 1
Aktuell artikel (1 av 8)
Vårdslös förare åtalas för flera brott

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!