Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Arvika

Välkomnar förslaget om tiggeriförbud

Pål Jonson, moderat riksdagsman välkomnar partiets förslag om ett nationellt tiggeriförbud.

– Tiggeri är ingen väg ur fattigdom och vi ska inte normalisera tiggeriet, säger Pål Jonson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Moderaterna presenterade sitt nya kriminalpolitiska program på tisdagen, ett program som ska lägga grunden för partiets kriminalpolitik inför valet 2018.

– Formellt kommer programmet om kriminalpolitiken att antas under vår stämma i Örebro den 12 till 15 oktober. Rättsväsendet och tryggheten i vårt samhälle kommer att vara stora frågor inför valet 2018. Utgångspunkten är att lag och ordning är en kärnuppgift som staten inte får svika, säger Pål Jonson.

I sitt nya kriminalpolitiska program förslår Moderaterna ett nationellt tiggeriförbud.

– Jag välkomnar förslaget om ett nationellt tiggeriförbud. Här måste vi hitta en bra och bred lösning gemensamt över blocken. Vi vet att regeringsutredare har förslagit ett tiggeriförbud och det finns ett brett samförstånd i frågan. Det är ingen lätt fråga, självklart kan vi inte förbjuda fattigdom och de som tigger är i en utsatt situation. De berörda länderna som tiggarna kommer ifrån måste ta sitt ansvar och de måste få en ökad trygghet i de länderna. Jag vet att försök har gjorts och vi får alla fortsätta att arbeta för att komma till rätta med problemen, säger Pål Jonson.

Moderaterna tycker att Sverige alltför länge varit passiva inför utvecklingen med brottslighet och otrygghet och menar att det blivit alltför lätt att vara kriminell.

– Det nya programmet är det största programmet och det mest genomgripande som moderaterna har gjort på ett decennium. Här i länet har vi stora problem med internationella stöldligor, främst i västra Värmland. Även om Värmlandspolisen har ett bra reslutat i brottsutredningar så måste vi komma till rätta med att vardagsbrotten så som inbrott och liknande också utreds. Polisen är i dag frånvarande på landsbygden och därför vill vi stärka polisens resurser med såväl fler poliser som civilanställda, säger Pål Jonson.

Rätta oss
1 / 1

Pål Jonson, moderat riksdagsman välkomnar partiets förslag om ett nationellt tiggeriförbud.

Aktuell artikel (1 av 8)
Välkomnar förslaget om tiggeriförbud

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!