Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 23 mars - vecka 12
Arvika

Spår undersöktes aldrig

Kevinfallet
Foto: Håkan Strandman

I en intervju med Svenska Dagbladet berättar chefsåklagare Niclas Wargren att vissa spår i Kevinutredningen aldrig undersöktes.

Inte förrän nu, när utredningen tagits upp på nytt.

Artikeln fortsätter efter annonsen

I maj togs utredningen kring det uppmärksammade Kevinfallet upp på nytt. En hel del föremål skickades till Nationellt forensiskt centrum, NFC, för att testas om.

Men nu visar det sig att vissa spår inte verkar ha genomgått någon teknisk analys vid mordet 1998.

– Jag trodde inte att det skulle finnas så mycket som kan ge ny information, säger åklagaren Niclas Wargren till SvD som även hade hoppats kunna ge något slutbesked under hösten, men som nu ser ut att dröja på grund av den stora mängd bevis, föremål och spår som behöver genomgå just en teknisk analys.

– Det känns meningsfullt att fortsätta utredningen, samtidigt är vi inte i närheten av något slags avslut. Det handlar inte om nyfunna saker, men vissa av föremålen har inte testats förut och vissa testar vi om på nytt. Vi tycker att det är betydelsefullt att göra det igen och på nya sätt.

Enligt SvD ser dock chefsåklagaren positivt på de spår som under hösten kommer att analyseras. Trycket på NFC har under sommaren varit högre än normalt så tid har inte funnits än för att kunna göra de tekniska undersökningarna. Men förutsättningarna för att komma någonvart är åtminstone bättre än senast.

– Utan att veta vad det blir av det här så kan jag säga att jag faktiskt förvånad över att det fanns så mycket förvarat i beslag som man kan undersöka.

Utöver spåren har man även hållit en mängd intervjuer med både personer från den första utredningen samt övriga som trätt fram med argumenten att de har ny bevisning att komma med.

Däremot kommer utredningen att hålla på längre och bli mer omfattande än vad som först var sagt. Vilket gör att ett besked om vad som egentligen hände fyraårige Kevin kan dröja.

Rätta oss
1 / 1

Aktuell artikel (1 av 8)
Spår undersöktes aldrig

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!