Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Arvika

Misstänkt mordbrand i kyrka

Polisen har upprättat en anmälan om mordbrand efter att ett rum i Glava kyrka rökfyllts på juldagskvällen.

– Det finns tecken på att någon har antänt saker, säger Sofia Nordling, förundersökningsledare vid Krimjouren i Karlstad.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Efter att Glava kyrkas automatlarm gått strax efter halv nio på juldagen möttes räddningstjänsten av ett rökfyllt kyrkorum. Man lokaliserade branden till en bit av golvet och tvingades såga upp det samma för att kunna släcka ordentligt. Polisen, som också anlänt till platsen, fattade snart misstankar om att branden inte hade startat av naturliga orsaker och upprättade en anmälan om mordbrand.

– Vi misstänker att någon anlagt elden, genom att lägga brännbart material under kyrkans grund och sedan tänt på, sa Jan Materne, vakthavande befäl hos polisregion Bergslagen till VF då.

Ingen misstänkt

På annandagen fortsatte den tekniska undersökningen.

– Vi har funnit att några saker har en koppling till att någon har velat tända på, just att det hela såg väldigt konstigt ut och att någon med avsikt lagt sakerna där, säger Sofia Nordling.

Vid branden rökfylldes hela kyrkan, men då elden inte hann sprida sig ordentligt blev det inga större skador på byggnaden.

I nuläget har polisen ingen misstänkt till brottet men vill att de personer som har gjort några iakttagelser vid kyrkan eller har viktiga upplysningar kontaktar dem så snart som möjligt på 114 14.

– Det är av stort intresse för oss, säger Jan Materne.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Misstänkt mordbrand i kyrka

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!