Få tillgång till allt innehåll på webben - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 22 november - vecka 47
Årjäng

Två års fängelse för mordbrand

Mannen ville ta sitt liv och var trött på allt. Därför anlade han en brand i sin lägenhet, men ångrade sig och släckte.

Nu döms han till två års fängelse för mordbrand.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Ett vittne observerade att det kom ut rök ut 27-åringens lägenhet i början av juni och larmade då räddningstjänsten i Årjäng och varnade grannarna. Några dagar senare anhölls mannen, misstänkt för mordbrand.

Själv uppgav 27-åringen i förhör att han länge varit trött på allt och ville ta livet av sig. Därför samlade han ihop diverse saker från lägenheten och tände på. Sedan gick han och la sig i sin säng och drog täcket över huvudet. Efter att ha börjat tänka på sin familj ångrade han sig dock och sprang upp för att släcka branden med hjälp av tre hinkar vatten. Då han trott att branden var släckt sprang han ut och tänkte först hoppa framför en timmerbil innan han ångrade sig. I stället erkände han för sina föräldrar vad han gjort och kontaktade sedan både polis och bostadsbolag. Tingsrätten har genom information från räddningstjänsten konstaterat att om branden inte hade släckts kunde den spritt sig till takfoten och vinden, vilket kunde ha äventyrat flera människors hälsa och liv.

Men anser samtidigt att det inte fanns några tecken på att spridningsrisken skulle varit avsevärd. Därför döms nu 27-åringen till två års fängelse för mordbrand för att ha anlagt branden och inte försäkrat sig om att den varit släckt då han lämnade bostaden.

Mannen har sedan tidigare ett blandmissbruk och har tidigare varit dömd för försök till våld mot tjänsteman.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Två års fängelse för mordbrand

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!