Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Årjäng

Sommarens travdagar

Foto: Sanna Emanuelsson

Artikeln fortsätter efter annonsen

Arvikatravet – Sveriges äldsta travsällskap, bildat 1882

Årjäng har Sveriges vackraste travbana.

Under 2017 kör Årjängstravet tävlingar vid 17 tillfällen med dubbeltrav 14-15 juli som höjdpunkt då det erbjuds V5- tävlingar under fredagskvällen och V75-tävlingarna med Årjängs Stora Sprinterlopp under lördagen.

Årjängstravet ligger i natursköna Årjäng och travbanor nära till hands är Åmålstravet, Arvikatravet och Färjestadstravet. På andra sidan gränsen finns Momarken Travbane i Mysen.

Klarälvstravets 1000 meters bana ligger en dryg timmes bilfärd norr om Karlstad. Banan invigdes år 2002 och är därmed en av landets nyaste, men travtraditionen finns sedan långt tillbaka i trakten.

Färjestads travbana. Färjestadstravet spelar en viktig roll för den värmländska travsporten och står som värd för V75 flera gånger om året. Travbanan gästas av närmare 100 000 besökare årligen och sammanräknat så arrangeras omkring 40 tävlingsdagar på ovalen i Karlstad. De två största travtävlingarna man anordnar under året är Långfredagstravet under våren samt Unionstravet som arrangeras i slutet av september.

Rätta oss
1 / 1

Årjäng har Sveriges vackraste travbana.

Aktuell artikel (1 av 6)
Sommarens travdagar

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!