Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 17 januari - vecka 3
Årjäng

Schützer har bjudit in Åsling

Daniel Schützer fortsätter sitt arbete med att få Tullverket att ändra sitt beslut att stänga Hån nattetid. Nu har han bjudit in skatteutskottets ordförande till Årjäng.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Daniel Schützer menar att det finns ingen, förutom Tullverket som är nöjd med beslutet att stänga tullstationen i Hån nattetid från och med 1 april nästa år.

– Det här är en väldigt viktig fråga för vår kommun och näringslivet här i kommunen måste ha samma förutsättningar som alla andra näringslivsidkare i länet. Så blir det inte om det blir en nattstängning av tullstationen. Vi kommer att arbeta vidare med detta och det är värt att lägga ner energi på det, säger Daniel Schützer.

Ett ytterligare steg i att få Tullverket att ändra sitt beslut är att Daniel Schützer inbjudit skatteutskottets ordförande Per Åsling (C) till ett möte. Skatteutskottet har bland annat ansvar för Tullens verksamhet.

– Jag skickade en inbjudan till honom i måndags och han svarade direkt att han var intresserad av att vi skulle träffas. Men när, är ännu inte bestämt, säger Daniel Schützer.

När det gäller anmälningarna till JK om brott mot EU förordningen och brott mot tryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen så hyser Daniel Schützer, inga större förhoppningar om att hans anmälningar kommer att tas upp.

– JK skriver till och med på sin hemsida att de flesta anmälningarna som kommer in till dem läggs ner. När det gäller den ena av mina anmälningar om ett brott mottryckfrihetsförordningen och yttrandefrihetsgrundlagen så skulle jag bli förvånad om JK gör en utredning. Men när jag får ett svar ifrån JK har jag ingen aning om, säger Daniel Schützer.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Schützer har bjudit in Åsling

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!