Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Onsdag, 21 mars - vecka 12
Årjäng

Mysig camping vid Stora Bör

Foto: Håkan Strandman

Vid sjön Stora Bör ligger Camp Grinsby, en campingplats för den som föredrar att koppla av och njuta av naturen under sin semester eller ledighet.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Familjen Svensson har drivit campingplatsen sedan 1990 och Anders tog över driften från sin pappa 2013.

– Här erbjuder vi en härlig natur, med fina vandringsleder, fiske, kanot- och båtuthyrningen, en långgrund badvik, din hund kan ta sig ett dopp i sin egen lilla badvik, övernattningsstugor och cirka 100 campingtomter, säger Anders Svensson.

Tillsammans med hustrun Anneli och tre säsongsanställda tar de emot campinggäster, sköter underhåll och annat som hör en campingplats till.

Camp Grinsby ligger i utkanten av Glaskogen där det finns gott om vandringsleder med vindskydd och iordningställda rastplatser. Små insjöar finns det gott om i området och en av dem är Stora Bör.

– Det finns gott om fisk i sjön, abborre, gädda och en öringstam och många som tillbringar sin ledighet här tar sig gärna en fisketur, säger Anders.

På campingen bor cirka 80 säsongsgäster och för de som kommer som dygnsgäster erbjuder campingen vackra platser ner mot sjön.

– Vi menar att våra säsongsgäster har sjöutsikt hela tiden även om de har sina platser högre upp på området. Våra dygnsgäster vill bo nära vattnet och vakna upp och äta frukost och titta ut över sjön. Det är viktigt, menar vi, att kunna erbjuda dygnsgästerna de platserna, säger Anders.

Camp Grinsby är en fristående camping och är alltså inte med i SCR Svensk camping, men är medlem i camping Värmland.

– Att vara en fristående camping gör att vi kan styra över vår egen verksamhet. Vi kan anpassa oss efter de möjligheter vi har, säger Anders.

På Grinsby camp finns det ingen restaurang, ingen servicebutik med ett stort urval av varor, inga speciella arrangemang, utan Anders och hans familj erbjuder en naturnära gemytlig liten camping för de som gillar naturen och lugnet.

– Vi har lite varor i receptionen, som mjölk och bröd. Så våra gäster inte behöver åka och handla det nödvändigaste, berättar Anneli Svensson.

När vi besöker campingen i maj så närmar sig Kristi himmelfärdsdag och Anders och Anneli räknar med att de husbilsplatser som ordnades förra året kommer att vara fullbelagda.

– Innan högsäsongen är det mest husbilsturister från Norge som kommer hit. När det blir semester har vi många gäster från Tyskland och Holland. Men även många svenskar, berättar Anders.

Rätta oss
1 / 4

Anders och Anneli Svensson trivs med att livet som campingplatsägare. Sedan 2013 driver de Camp Grinsby som funnits i familjens ägo sen 1990.

2 / 4

Vid campingen finns det möjlighet att hyra kanoter för att ta sig en paddlingstur ut på Stora Bör.

3 / 4

4 / 4

Aktuell artikel (1 av 6)
Mysig camping vid Stora Bör

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!