Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Fredag, 19 januari - vecka 3
Årjäng

Män anhållna efter polismisshandel

Två män har anhållits på sannolika skäl misstänkta för både inbrott och för att ha misshandlat en polis med en kofot i huvudet på Storgatan i Årjäng.

– Nu pågår ett intensivt utredningsarbete, säger Jonas Wendel, utredningschef vid polisen i Arvika.

Artikeln fortsätter efter annonsen

Natten mot tisdag, strax efter halv ett, larmades polisen till Audio Video i Årjäng där ett pågående inbrott ägde rum. Patrullen kom snabbt till platsen och noterade en bil som stod på tomgång en bit bort. I samband med att gärningsmännen konfronterades blev en av polismännen överfallen och slagen i huvudet med en kofot.

– Ambulans var på plats och tillsåg honom, han hade en skada i huvudet, sa Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen strax efter inbrottet.

De fyra gärningsmännen försvann sedan i fordonet, enligt uppgifter ska det ha rört sig om en mörk bil av kombimodell. Närmare en halvtimme senare sågs en liknande bil i Bengtsfors, men där blev patrullen först frånkörd.

– Men vi hämtade in tre personer till förhör under gårdagen. Två av dem sitter nu anhållna sedan gårdagskvällen på sannolika skäl misstänkta för grovt våld mot tjänsteman och stöld genom inbrott, säger Jonas Wendel.

Hur mår er kollega?

– Han mår okej, så det är skönt. Nu pågår ett intensivt utredningsarbete och jag kan inte kommentera vad som framkommit i förhör eller liknande just nu.

Rätta oss
Aktuell artikel (1 av 8)
Män anhållna efter polismisshandel

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!