Få tillgång till plusartiklar på alla våra sajter - endast 1 krona första månaden!

Till erbjudande
Söndag, 18 mars - vecka 11
Årjäng

Delad glädje är dubbel glädje

Foto: Tommy Andersson

Mikael Larsson från Torsby vet hur man prickar in V75-vinnare. Men det var kompisen Anders Amneteg som fick jubla först under Årjängstravets stora dag med en tvilling i V4-spelet som gav 15 400 kronor.

– I dag är det Anders som är kungen, säger Mikael Larsson.

Artikeln fortsätter efter annonsen

VF fann Torsbygänget perfekt placerade vid ett träbord knappt 50 meter före mållinjen.

– Vi var här tidigt. Jag sov över hos Anders som numera bor i Årjäng. Totalt är vi runt 25 i bussen från Torsby, säger Mikael Larsson som är mest känd som konstruktören bakom Torsby-jourens andelssystem som gav 28,5 miljoner kronor.

94 lyckliga vinnare fick drygt 300 000 kronor vardera.

– Det var den 25 april 2015. Veckan efter såldes det 600 andelar i butiken, då gick det inte lika bra. Den här helgen sålde vi runt 150 andelar.

Anders Amneteg visade i den tredje V4-avdelningen att det finns fler från Torsby som kan det här med trav. 50-åringen, med fotbollsmeriter från Torsby IF, prickade in Edindy (Kristian Lindberg) och Another Dream (Carl Johan Jepson) som etta och tvåa i loppet.

– Det blir nog runt 10 000 kronor. Jag får vänta och se, säger en jublande Amneteg innan oddset på 385 gånger pengarna blev offentligt.

Med en insats på 40 kronor så kunde Amneteg kassera in 15 400 kronor i totokassan.

Torsbygänget är trogna besökare när Sveriges vackraste travbana en gång om året bjuder in till V75.

– Vi har väl varit här tio kanske 15 gånger, inte i ordning, säger Mikael Larsson som senare i veckan reser till Nederländerna.

Dottern Mimmi Larsson ingår i Pia Sundhages EM-trupp. Mycket talar för att Mimmi börjar på bänken i EM-premiären mot Tyskland.

– Jag pratade med henne i dag. Hon är ”chill” på läget och är redo att ta chansen när hon får den, säger Mikael Larsson som ska se matcherna mot Ryssland och Italien på plats.

Några bänkar bort, precis efter mållinjen, sitter en veteran som sett nästan alla upplagor av Årjängs stora sprinterlopp med anor från 1952.

– Jag har varit här alla gånger sedan 1956. Då var jag 16 år och för ung för att få spela, säger Gunnar Elmersson från Åmotfors.

– Nej, det gäller att planera in V75-dagen i tid, säger Elmersson som trots att han och vännen Henrik Lindblad från Arvika studerade startlistorna på bordet intensivt inte planerade några större insatser.

– Jag tror att det blir många favoritsegrar. Ska det bli några pengar är det tvilling som man ska spela. Björn Goop har till exempel inte vunnit några V75-lopp i Sverige på ett tag. Det vänder i dag. Jag tror på Björn vinner med Some Summit i avdelning ett, sade Elmersson innan V75 startade.

Some Summit blev ingen vinnare, däremot spräckte Goop segertorkan sedan Elitloppshelgen inom V75 med Antonio Trot i avdelning fyra.

Även de små hästarna fick uppmärksamhet. Fyraåriga Meja Linderoth Weibull från Nyköping klappade om ATG-hästen Vinnie.

– Det var roligt, säger Meja som sett Vinnie på tv.

Rätta oss
1 / 16

En vinnare. Anders Amneteg gör en "hög femma" med en kompis ur Torsbygänget efter att ha prickat in ettan och tvåan i V4-3. På en insats av 40 kronor och fick Amneteg 15 400 kronor tillbaka.

2 / 16

Mikael Larsson från Torsby är en skicklig V75-spelare. Hans andelssystem på Torsby-jouren har ett flertal gånger gett storvinster.

3 / 16

Årjängs travbana beskrivs ofta som Sveriges vackraste travbana vilket är lätt att förstå med lördagens trivsamma inramning inför storpublik.

4 / 16

Publiken kom i massor och fick också se stor sport på Årjängstravets stora dag. Sammanlagt räknades 14 577 åskådare, vilket en av de bästa siffrorna någonsin.

5 / 16

Fyraåriga Meja Linderoth Weibull från Nyköping tog tillfället i akt att klappa om V75-hästen Vinnie.

6 / 16

Gunnar Elmersson från Åmotfors (till höger) och Henrik Lindblad från Arvika spanade in tänkbara vinnare i programtidningen.

7 / 16

8 / 16

9 / 16

10 / 16

11 / 16

12 / 16

13 / 16

14 / 16

15 / 16

16 / 16

Aktuell artikel (1 av 8)
Delad glädje är dubbel glädje

Dela på facebook

Läs Värmlands Folkblad i digitalt format - redan idag

Du får dagens, gårdagens eller förra veckans tidning - direkt i din mobil eller surfplatta

Jag vill prenumerera!