Hoppa till huvudinnehållet

Bråk på dansgolvet slutade med 46 stygn i ansiktet

Publicerad:
Reporter Kent Sjögren
Kent Sjögren
kent.sjogren@vf.se
En 28-årig man åtalas vid Värmlands tingsrätt för grov misshandel efter ett blodigt slagsmål på dansgolvet på en av Karlstads nattklubbar.
En 28-årig man åtalas vid Värmlands tingsrätt för grov misshandel efter ett blodigt slagsmål på dansgolvet på en av Karlstads nattklubbar. Foto: Tommy Andersson

Ett hastigt uppblossat bråk inne på en nattklubb i Karlstad fick en blodig upplösning. En man slogs så illa i ansiktet med en flaska eller ett glas att han senare fick sys – med 46 stygn.

Nu åtalas den misstänkte gärningsmannen för grov misshandel.

Det var natten mot den 2 september som dramatiken utspelade sig, inne på nattklubbens dansgolv. Upprinnelsen är något oklar då vittnesuppgifterna går isär, men klart är att de båda männen blev osams. Slag utbyttes och de hamnade på golvet.

När de drogs isär blev det uppenbart att den ene ådragit sig rejäla sårskador i ansiktet, medan den andre fått mindre skärsår på händerna.

I polisförhören ger männen vitt skilda versioner: den misstänkte 29-åringen menar att det var han som blev attackerad. Han är inte säker på att det är han som utdelat slaget, men om det var han så var det i självförsvar.

– Jag har aldrig varit så rädd i mitt liv. Jag har inte en chans mot den killen, säger han i ett förhör.

”Inget vanligt slag”

Mannen med skadorna i ansiktet hävdar å andra sidan att han blev helt oprovocerat påhoppad. Slaget beskriver han som ”kraftigt, omtuppnande” och att han förstod att det inte var ett vanligt slag utan ”mycket kraftigare”.

Vittnena ger lite olika versioner; en säger att 29-åringen slog först, en annan att den andra mannen inledde bråket. Klart är att åklagaren anser att 29-åringen ska stå till svars för händelsen då brottsoffret ådrog sig svåra skador – han fick sys med 46 stygn i ansiktet.

”Brottet bör bedömas som grovt eftersom XX visat särskild hänsynslöshet genom att slå med en glasflaska eller ett glas i målsägandens ansikte med bestående kroppsskador som följd”.

En kamera inne på nattklubben hade kunnat underlätta utredningen. Den visade sig dock ha varit avslagen när bråket utspelade sig.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFörhörKarlstadMisshandelÅklagareÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.