Hoppa till huvudinnehållet

Ny hemmaförlust för BIK – Karlskogasonen målskytt

Publicerad:
Reporter Rasmus Isaksson
Rasmus Isaksson
rasmus.isaksson@arvikanyheter.se
Henrik ”Kingen” Larsson och BIK Karlskoga föll mot Brynäs.
Henrik ”Kingen” Larsson och BIK Karlskoga föll mot Brynäs. Foto: Dennis Pavlovic

Bortalaget Brynäs var det som började matchen klart bäst, men BIK kom tillbaka och hade sina chanser. Fredagskvällens länge målsnåla möte slutade 1–3 inför storpublik.

Matchen började avvaktande, trots bortalagets tidiga ledningsmål. Efter två och en halv minut hittade Brynäs in framför Marcus Hellgren Smed till Johannes Kinnvall, som satte 0–1 högt.

Brynäs var det som ägde i princip hela den första perioden och BIK Karlskoga fick rikta in sig på försvarsspel. Det dröjde länge innan hemmalaget hade sitt första skott på mål och totalt under den första perioden sköt man tre, samtidigt som Gävlelaget skickade iväg elva.

Viktor Lennartsson var närmast att sätta en kvittering, så pass nära att han själv trodde han gjort mål. Han kom i ett friläge sedan han snott pucken i mittzon och Damian Clara, som var utlånad till BIK under fjolårssäsongen, styrde pucken i stolpen. Lennartsson jublade, men spelet gick vidare och efter en videogranskning fastställdes beslutet: ej mål.

Den första perioden var inget BIK-lägret lär ha varit nöjda med. Den andra var mer i Karlskogingarnas smak.

Man fick inleda i powerplay och fick sedan ett till snabbt därefter. Dock utan reultat på jumbotronen i taket. Men efter att ha klarat av ett boxplay var man det bättre laget under andra halvan av perioden. Viktor Lang hade bland annat ett friläge och Jesper Norbäck ett jätteläge i en två-mot-etta, men Damian Clara stod emot.

Trots BIK-övertaget var Brynäs laget som hade en puck i mål. Det dömdes dock bort, sedan Marcus Hellgren Smed hindrats från att göra en räddning, enligt domarteamet.

0–1 var resultatet inför den tredje perioden, där Henrik ”Kingen” Larsson tidigt hade ett bra läge att utjämna, men prickade Damian Clara i bröstkorgen.

Efter sex och en halv minut åkte Viktor Lennartsson på en utvisning och i det efterföljande powerplayspelet dubblade Brynäs sin ledning. Jack Kopacka hittade nätmaskorna bakom Hellgren Smed från en snäv vinkel.

Strax därefter åkte Albert Lyckåsen på en utvisning för boarding, där Gävlelaget var nära att skicka in ett tredje mål, men Marcus Hellgren Smed och BIK-försvaret lyckades stå emot.

Med 7.36 kvar av den tredje perioden var det dock ridå ned för BIK. Karlskogasonen Simon Bertilsson skickade en puck från blålinjen som letade sig in och 0–3 var ett faktum.

Lite hopp tändes dock för BIK, när Hampus Plato, med ett tungt skott i krysset, skickade in 1–3 i powerplay med 5.31 kvar att spela.

Obehagliga scener utspelade sig mot slutet dessutom, när Simon Bertilsson fick ett skott i ansiktet och fick ledas av isen.

BIK fick sedan chansen i powerplay, men närmare än 1–3 kom inte hemmalaget utan Brynäs vann inför storpubliken i Nobelhallen.

Tabell.

Matchfakta.

Artikeltaggar

BIK KarlskogaBIK Karlskoga A-lagHockeyallsvenskanIshockeyNobelhallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.