Hoppa till huvudinnehållet

Tros ha våldtagit två unga flickor – 16-åring åtalas för barnvåldtäkt

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Värmlands tingsrätt i Karlstad.
Värmlands tingsrätt i Karlstad. Foto: Håkan Strandman

Han misstänks ha våldtagit två unga flickor – nu har den 16-årige ynglingen åtalats för dubbla barnvåldtäkter.

En 16-årig yngling åtalades i fredags för två fall av våldtäkt mot barn. Den ena våldtäkten ska ha skett någon gång under förra årets första två sommarmånader och i åtalet skriver åklagaren att 16-åringen åtminstone var ”oaktsam beträffande omständigheten att målsägande var under 15 år”. Pojken ska också ha skickat dickpics till flickan och även fått henne att skicka nakenbilder på sig själv till honom.

– I båda de här fallen rör det sig om personer som känner varandra sedan tidigare, de rör sig i samma kompisgäng kan man säga, säger åklagare Anna Andersson.

Det andra fallet gäller en våldtäkt han ska ha begått den här sommaren och även där ska mannen ha varit oaktsam om flickans unga ålder. Mannen har erkänt det första fallet men gällande den andra våldtäkten så nekar han till brott, även om han vidgår att det gått till så som åklagaren påstår.

– Så där menar han att det har varit frivilligt och att han inte känt till åldern, säger Anna Andersson som inte närmare vill gå in på hur gamla flickorna är.

Den misstänkte ynglingen är inte dömd för liknande brott förr – däremot dömdes han i våras till 20 timmars ungdomstjänst för bland annat hets mot folkgrupp, efter att förra året ha klottrat ett hakkors och ett rasistiskt skällsord på en skola i västra Värmland. Mannens försvar var då att han inte förstod vad hakkorset betydde, en förklaring tingsrätten inte trodde på.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättKarlstadVåldtäktVärmlands länVärmlands tingsrättÅklagareÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.