Hoppa till huvudinnehållet

Efter 32 år – här är butikens nya ägare: ”Trevlig butik med jättemycket potential”

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Efter tre år på Ica-butiken i Likenäs är makarna Mattias Bergström Brunk och Johanna Bergström Brunk redo för nästa kapitel.
Efter tre år på Ica-butiken i Likenäs är makarna Mattias Bergström Brunk och Johanna Bergström Brunk redo för nästa kapitel. Foto: Daniel Olausson

Efter drygt tre år – nu lämnar makarna Johanna och Mattias Bergström Brunk Ica-butiken i Likenäs.

Nästa stopp blir på den i Ekshärad.

– Vi har drömt om något större, så det känns jättespännande, säger Mattias till VF.

De började med att dela ut lussebullar i december för tre år sedan och har fortsatt med att arrangera motionslopp till förmån för cancerforskning, infört ett dygnet runt-koncept och mycket annat.

Men nu börjar det närma sig slutet. I fredags blev det klart att makarna Bergström Brunk efter en lång process som startade redan i somras får ta över butiken i Ekshärad efter Janne Nordmark som har drivit den under hela det nya ägarparets livstid.

– Det känns jättespännande, framför allt att få förvalta det som Janne har byggt upp under så många år, han har ändå drivit butiken i 32 år och det känns ödmjukt att få ta över efter honom, säger Mattias Bergström Brunk, 29.

Janne Nordmark lämnar Ica Indianen i Ekshärad efter över 30 år och efterträds av makarna Bergström Brunk.
Janne Nordmark lämnar Ica Indianen i Ekshärad efter över 30 år och efterträds av makarna Bergström Brunk. Foto: Helena Karlsson

Johanna och Mattias informerade personalen i såväl Likenäs som Ekshärad på måndagen, samma kväll som de båda också gick ut med nyheten genom ett inlägg på sociala medier.

Vad har ni fått för respons?

– Lite både och, många har gratulerat och tyckt att det har varit jätteroligt, men jag tror också det finns dem som kommer sakna oss lite. Det är mitt intryck i alla fall.

Exakt tre år sedan

Det är i dag nästan på pricken tre år sedan de båda tog över butiken i Likenäs och det har som du kunde läsa här ovan hänt en hel del under deras tid vid rodret.

– Precis, så det känns ju både roligt och tråkigt. Den här personalen har varit som vår familj och som vi har spenderat otroligt mycket tid med under en jätteresa. Så det är lite tudelat.

Nu börjar nästa process där Ica ska utse vem som övertar butiken i Likenäs och det är därför ännu lite oklart exakt när Johanna och Mattias kan börja i Ekshärad.

Men någon gång under senvintern, tror Mattias Bergström Brunk.

– Och nästa vecka börjar från den ena dagen till den andra vår högsäsong och då får vi ta hand om en massa turister när de dyker upp här, de är efterlängtade.

Vad är det som lockar med butiken i Ekshärad då?

– Både jag och Johanna har båda jobbat inom organisationen länge och vi drömmer om något större och att få jobba med större volymer är något som driver oss.

Har ni vuxit ur butiken i Likenäs rentav?

– Nja, det vet jag väl inte. Likenäs är en väldigt charmig butik på sitt sätt, men vi vill alltid utvecklas och förbättra oss. Nu kom den här chansen och det kommer inte många chanser så vi kände att vi får passa på när den dyker upp, säger Mattias, dalmasen som förklarar att han har rötter i Ekshärad.

– Det känns som en jättetrevlig butik, stor och med jättemycket potential. Min mormor och morfar kommer från Ekshärad och när vi pratade med personalen i måndags så upptäckte vi att min mormors barndomskompis mammas son jobbar där. Så det känns lite kul att ha lite kopplingar dit.

Artikeltaggar

ButikerEkshäradHandelIcaJohanna Bergström BrunkLikenäsMattias Bergström BrunkSociala medier

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.