Hoppa till huvudinnehållet

20-åring såg sin kamrat mördas – nu misstänks han för rå knivmisshandel

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
I slutet av augusti i år knivhöggs en student på nollning av en 20-årig man. Den sistnämnde har nu åtalats för grov misshandel.
I slutet av augusti i år knivhöggs en student på nollning av en 20-årig man. Den sistnämnde har nu åtalats för grov misshandel. Foto: Lisa Olaison

I maj i år såg han sin kamrat förblöda på Drottninggatan i Karlstad – nu är han själv misstänkt för att ha huggit en annan man med kniv.

I maj i år knivmördades en ung man i centrala Karlstad efter att två olika grupperingar stött ihop. En av hans kamrater, en annan 20-årig man, var inblandad i tumultet och berättade tidigt för polisen om vad som hade hänt. När det väl var dags för rättegång valde han dock att ta tillbaka allting – huruvida det var för att han, av en av de åtalade männen, kallats golbög och indirekt hotats under tiden i häkte, är oklart.

20-åring höggs ihjäl i centrala Karlstad – man döms till långt fängelsestraff för mord

Nu har han själv åtalats för brott – den här gången är det han som ska ha hållit i kniven, och i slutet av augusti knivhuggit en annan man ett flertal gånger i samband med ett bråk i centrala Karlstad, och på måndagen åtalades han för grov misshandel.

20-åringen ska enligt åklagaren ha ”visat särskild hänsynslöshet och råhet” genom att hugga, eller skära, den andre mannen i ansiktet, på axeln och på bröstkorgen. Åklagaren menar att det bara var tillfälligheter som gjorde att det inte blev allvarligare skador.

20-åringen åtalas även för att, antingen på egen hand eller tillsammans med andra, ha brutit sig in i en villa på Råtorp i Karlstad i juli förra året. Där stals smycken, kläder, elektronik, mat och sprit till ett värde av 150 000 kronor – samt bilnycklar till två bilar, som också försvann från platsen.

Bland annat försvann en karakteristisk mössa i stölden – och mannens sambo kunde under hösten se just den mössan sitta på en annan mans huvud – 20-åringens. Hans dna hittades också på brottsplatsen, men han nekar trots det till brott. I förhör säger han att han var i Norge med sin familj, men han kan ändå inte uppge när han var där. Inte heller kan han förklara varför hans blod hittades i villan.

Det slutar inte där. I november 2022 ska mannen ha hotat två personer på en krog i Karlstad genom att skrika till dem att han skulle ”slå sönder dem och knulla dem”, enligt åtalet.

När han i mars i år befann sig på en annan krog ska han också ha stulit ett telefonfodral ur en kvinnas handväska, och försökt göra samma sak mot en annan kvinna utan att lyckas.

20-åringen nekar även till detta och säger bland annat att det är han som är offer, det var han som blev knuffad på krogen.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättDrottninggatanHotKarlstadRåtorpÅklagareÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.