Hoppa till huvudinnehållet

Dansk kvinna greps på E18 med flera kilo cannabis i lasten

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Cannabis taget av tullen vid ett annat tillfälle.
Cannabis taget av tullen vid ett annat tillfälle. Foto: Christine Olsson/TT

Polisen stoppade en bilist som körde snabbt och vådligt – i bilen satt en ung dansk kvinna, och hon hade med sig flera kilo cannabis.

En 24-årig dansk kvinna stoppades den 25 november på E18 i Karlstad, i höjd med Sandbäcken, efter en något vådlig färd. I bilen gjorde sen polispatrullen en intressant upptäckt.

– Man hade uppmärksammat att hon körde snabbt och vårdslöst så man beslutade sig för att stoppa bilen, och då gjorde man det här fyndet, säger vice chefsåklagare Cecilia Aronsson.

Enligt vad VF erfar handlade fyndet om flera kilo cannabis, något som Aronsson inte bekräftar – men när det gäller cannabis ligger gränsen mellan brott av normalgraden och grovt brott runt fem kilo.

– Jag har ingen direkt sammanställning just nu men det översteg gränsen för grovt narkotikabrott.

Och grovt narkotikabrott är just det kvinnan nu sitter häktad misstänkt för. Vart hon var på väg, och på vems uppdrag, är oklart i nuläget.

– Hon har lämnat en förklaring, hon har försökt att förklara vad hon gjorde i de här trakterna, men det är ingenting som jag kan gå ut med nu.

Finns det någon koppling till organiserad brottslighet?

– Det är ingenting som jag känner till i nuläget.

Kvinnan häktades den 27 november vilket innebär att åtal måste väckas senast den 11 december – men det är inte troligt, enligt Cecilia Aronsson.

– Vi ska hålla fler förhör med den här kvinnan och sen ska beslagen analyseras av NFC (Nationellt forensiskt centrum) och det kan ta sin tid, så något åtal kommer inte vara klart till dess.

Den 24-åriga kvinnan nekar till brott.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättCannabisCecilia AronssonE18KarlstadNarkotikabrottNFCSandbäckenÅtal

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.