Hoppa till huvudinnehållet

Straffar avgjorde när Karlstad förlorade mot Nykvarns IF

Publicerad:
Nykvarns IBF vann mot Karlstad IBF Herr
Nykvarns IBF vann mot Karlstad IBF Herr

Karlstad mötte Nykvarns IF borta i en match som båda lagen kunde ha vunnit. Vid ordinarie matchslut var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först i straffläggningen avgjorde hemmalaget till 3-2 (1-0, 0-1, 1-1, 0-0, 1-0) i SSL herr i innebandy.

Karlstads ledare Michael Bergqvist kommenterade matchen:

– Vi börjar återigen dåligt, första perioden är helt klart hemmalagets. Men sedan kommer vi ut bättre och även om kvitteringen var turlig så var den välförtjänt, vi är det bättre laget i sista och helt klart det bättre laget i förlängningen, men fick tyvärr inte in bollen. Sen var det tråkigt att följa matchen på tv, på grund av alla linjer på golvet, kändes riktigt korp, märkligt att FSSL godkänt detta som en godkänd hemma arena? Många som hörde av sig under kvällen och hade klagomål på detta. Residenset var på plats och gjorde så det blev bra stämning så det var kul att höra. Falun borta nästa helg, kan bli en skräll känns det som, det är dags nu vi har aldrig slagit dem.

Nykvarns IF startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara 46 sekunder slog Niklas Ohlström till på pass av Daniel Johansson. Efter 19.45 i andra perioden slog Oliver Sandberg till, och kvitterade för Karlstad. Efter 6.00 i tredje perioden gjorde Karlstad 1-2 genom Anton Vestlund.

Nykvarns IF kvitterade till 2-2 genom Jesper Lindström efter 13.32 av matchen. I straffläggningen var det Nykvarns IF som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Liam Arvidsson för.

Båda lagen har nu två segrar och tre förluster på de senaste fem matcherna, Nykvarns IF med 16–26 och Karlstad med 19–24 i målskillnad. Förlusten var Karlstads fjärde uddamålsförlust.

Nykvarns IF stannar därmed på 13:e plats, och Karlstad på tolfte plats, i tabellen.

I nästa match möter Karlstad IBF Falun borta på söndag 10 december 17.00.

Artikeltaggar

FuruborghallenInnebandyKarlstad IBF HerrNykvarns IBFSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.