Hoppa till huvudinnehållet

Förlustsviten bruten för Hagfors

Publicerad:
Grums IBK förlorade mot Hagfors IF Uddeholm
Grums IBK förlorade mot Hagfors IF Uddeholm

2-3 (0-1, 1-0, 1-1, 0-1) efter förlängning slutade matchen i division 1 Region Svealand dam i innebandy mellan Grums och gästande Hagfors. Det betyder att Hagfors äntligen bröt sin svit med fyra raka förluster.

– Tycker vi har bra kontroll på matchbilden i alla fyra perioderna. Vi tar rättvist med oss två poäng hem, kommenterade Hagfors tränare Thomas Eriksson.

Grums tränare Morgan Persson tyckte så här om matchen:

– En tät och tuff match som kunde gått vilket håll som helst vi jobbar och sliter men vi har inte marginalerna med oss i avgörande lägen, sedan har vi lite för många enkla misstag i försvar som anfall för denna nivå, så där måste vi bliva mer kliniska och rejäla i allt vi gör.

Segermålet för Hagfors stod Julia Du Puy för 1.50 in i förlängningen.

Hagfors tog ledningen efter 5.40, genom Alva Modén framspelad av Lovisa Ehne. Efter 11.46 i andra perioden nätade Christine Larsson, framspelad av Jonna Romestad och kvitterade för Grums. Grums tog ledningen med 2-1 genom Ronja Lindh efter 3.51 i tredje perioden.

Hagfors gjorde 2-2 genom Lovisa Ehne efter 9.22 av matchen. I förlängningen tog det 1.50 innan Hagfors också avgjorde till 2-3. Matchvinnare för bortalaget blev Julia Du Puy, på pass av Stina Lindgren.

Det här var Grums femte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Hagfors andra uddamålsseger.

Grums stannar därmed på åttonde plats, och Hagfors på sjunde plats, i tabellen.

Grums tar sig an Skoghall Utv i nästa match borta söndag 10 december 16.00. Hagfors möter Karlstad IBF U borta onsdag 6 december 20.15.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandGrums IBKGrums SporthallHagfors IF UddeholmInnebandy

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.