Hoppa till huvudinnehållet

Segersviten förlängd för Sunne

Publicerad:
Sunne IK vann mot IFK Munkfors
Sunne IK vann mot IFK Munkfors

Sunne är svårstoppat för tillfället. När laget mötte Munkfors hemma i Helmia Arena på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 5-3 (2-1, 2-2, 1-0) innebär att Sunne nu har fyra segrar i följd i hockeytvåan västra C herr.

– Härlig derbyvinst, en första period där vi är det bättre laget, andra perioden så blir vi lite passiva men kan ändå gå till pausvila med 4-3. Vi gör 5-3 efter 8 sekunder in i tredje och spelar riktigt bra. Bra boxplay och offrande spel så reder vi ut utvisningar och vinner fullt rättvist. 4:e raka segern känns naturligtvis riktigt skönt, kommenterade Sunnes tränare Mikael Johansson.

Munkfors tränare Olof Nilsson tyckte så här om matchen:

– Vi gör alldeles för många misstag idag för att kunna vinna matchen. Sunne är bättre än oss i tre perioder och vinner rättvist.

Första perioden var jämn. Munkfors inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Simon Peteri efter bara 37 sekunder, men Sunne kvitterade genom Malve Sättermon. Och Sunne hann också ta ledningen, genom Christoffer Jonsson-Sundqvist. Andra perioden slutade 2-2 och ställningen efter två perioder var 4-3.

Simon Peteri gjorde tre mål för Munkfors.

Det här betyder att Sunne är kvar på sjätte plats, och Munkfors stannar på andra plats, i tabellen.

På onsdag 6 december 19.00 spelar Sunne borta mot Arvika, och Munkfors hemma mot Åmål.

Artikeltaggar

Helmia arenaHockeytvåan Västra CIFK MunkforsIshockeySunne IK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.