Hoppa till huvudinnehållet

Fjärde raka segern för Kristinehamn

Publicerad:
Kristinehamns IBF vann mot Filipstad IBK
Kristinehamns IBF vann mot Filipstad IBK

Andraplacerade Kristinehamn och serieledande Filipstad IBK hade båda en riktigt bra form. Men Kristinehamn vann fredagens möte i Brogårdshallen och har därmed fyra raka segrar i division 2 Värmland dam i innebandy. Filipstad IBK däremot fick se sin svit med fem matcher med poäng i rad bruten. Matchen slutade 7-4 (0-3, 5-0, 2-1).

– En brant uppförsbacke efter 20 minuter där det står 0-3 FBIK får bra utdelning på sina chanser och är lite hetare än oss. I andra perioden rullar vi boll på första tanken och värderingen framåt var fantastiskt bra och där och då gjorde vi vår bästa period denna säsong! I tredje perioden så fortsätter vi att ha mycket boll och låter hela femman vara med i tryggheten med boll! Vi gör 2 fantastiska perioder där vi visar moral glädje bra värderingar framåt där vi gjorde några fantastiskt fina mål! Och vi höll de på utsidan i försvaret på ett bra sätt, kommenterade Kristinehamns tränare Daniel Johansson.

Filipstad IBK:s tränare Lena Degerstedt tyckte så här om matchen:

– Vi börjar matchen starkast och gör en mycket bra första period, vi låter bollen göra jobbet och leder rättvist med 0-3. I andra perioden tappar vi spelet och fokuserar på fel saker. Vi går inte in i närkamper utan blir lite tvekande och går bara in halvdant. I tredje rycker vi upp oss lite mer men Kristinehamn sätter sina chanser men det gör inte vi.

Filipstad IBK spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Alva Danielsson och ett mål av Lhea Svensson. Kristinehamn förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med hela 5-0 och ställningen efter två perioder var 5-3.

Även i tredje perioden var det Kristinehamn som var starkast. Laget vann perioden med 2-1 och matchen med 7-4.

Båda lagen har nu fyra segrar och en förlust på de senaste fem matcherna, Kristinehamn med 25–10 och Filipstad IBK med 39–17 i målskillnad.

I nästa match möter Kristinehamn Dottevik U borta på söndag 10 december 18.00. Filipstad IBK möter Hertzöga fredag 15 december 19.30 hemma.

Artikeltaggar

BrogårdshallenDivision 2 VärmlandInnebandyKristinehamns IBF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.