Hoppa till huvudinnehållet

Dahlström satte jublet i halsen – första förlusten mot Timrå på fem år: ”Blir fasthållen”

Publicerad:
Reporter Carl-Oscar Lysander
Carl-Oscar Lysander
carl-oscar.lysander@vf.se
Carl Dahlström gav Färjestad ledningen, trodde alla i hemmalaget, men målet dömdes bort efter granskning.
Carl Dahlström gav Färjestad ledningen, trodde alla i hemmalaget, men målet dömdes bort efter granskning. Foto: DANIEL ERIKSSON

Carl Dahlström dök fram, fick en träff på pucken och satte sitt första SHL-mål i Färjestad.

Minuter senare ändrade domaren sitt beslut och dömde bort målet. Och minuter senare stod det 3–1 till Timrå i stället för 2–1 till Färjestad.

– Vi var ganska säkra på att det skulle vara mål, säger Dahlström efter förlusten mot Timrå.

Formstark Westfält gör det jobbigt för Mitell – berättar om osannolika succénFärjestads segersvit bruten efter kostsamma misstag: ”Ensam med godkänt betyg”

Det vevades rejält med klubborna framför Timråmålvakten Tim Juel. Till slut fick FBK-backen Carl Dahlström en träff och pucken vobblade i mål.

Stort jubel i FBK och backkollegan Joel Nyström hämtade pucken ur målet som betydde Dahlströms första SHL-mål i klubben.

Men efter lång videogranskning valde domaren att ändra sitt beslut på isen och döma bort målet. Till Färjestads stora besvikelse.

– I mitt tycke så är pucken i luften, ”Forsen” ser att den är i luften och driver mot mål för att vara först. Sen står han på en grilla och blir fasthållen. Allt du vill i det läget är att ta dig in på mål, slå din gubbe och sen ta dig därifrån. Han åker ändå bort från målvakten och kan inte försvinna. Vi var ganska säkra på att det skulle vara mål, med tanke på att ”Forsen” var fasthållen och bakåtlutad. Jag vet inte vad han ska göra annorlunda, säger Dahlström.

Hyllar Lindbom

Skälet till det bortdömda målet var att domarna ansåg att Lucas Forsell inte gjorde allt han kunde för att undvika Tim Juel.

Och nästan omgående kunde Timrå ge Färjestad en riktig kalldusch genom att ta ledningen. Två minuter senare hade Timrå skaffat sig en tvåmålsledning och placerat Färjestad i brant uppförsbacke.

– De hade kunnat göra 2–1 innan. Men de får ett lite för bra läge och sen är det tredje slarv av oss. Vi måste vara starkare, där. Alla fyra mål har vi inte råd med, för det är inte alla dagar vi kan göra sju, även om vi skulle vilja det. Carl Lindbom var bra i målet, även om han släpper fyra. Det är vi framför som måste steppa upp.

FBK-tränaren Tomas Mitell menar, liksom Dahlström, att Forsell gjorde vad han kunde och att Timråbacken stoppade honom från att lämna målområdet.

– Vi tyckte att han fick lite hjälp. Sen tycker jag att vi hade andra saker att fokusera på än hur domaren dömer. Jag tycker att videogranskningarna varit ganska bra och fair hela året, så jag har inga större synpunkter där, säger han.

Domarna ansåg att Lucas Forsell inte gjorde allt för att undvika Timråmålvakten Tim Juel.
Domarna ansåg att Lucas Forsell inte gjorde allt för att undvika Timråmålvakten Tim Juel. Foto: FREDRIK KARLSSON

”Mycket skit”

Frustration över det bortdömda målet menar Mitell inte var anledningen till de två snabba baklängesmålen.

– Vi är slarviga och inte noga med detaljer, då kostar det matcher. Jag hoppas verkligen inte det, då har vi ett problem, det kommer hända fler gånger så det behöver vi klara att hantera. Dåligt jobb av coacherna och mindre bra av spelarna också.

Inför torsdagens match hade Färjestad tolv raka vinster mot Timrå som inte besegrat Färjestad sedan 2018. Just slarvet menar också Carl Dahlström var den stora anledningen till att sviten bröts.

– Det här var inget vi vill ta med oss, det var mycket skit bakifrån och framifrån. De är bra i omställningar, det vet vi. Bäst i ligan på att skapa chanser från ingenting. Jag tror att alla spelare har dagar där det stämmer och inte stämmer, i dag var en sådan dag där inte allt stämde för majoriteten av laget. Då kan det se ut så här. Generellt har det varit en styrka att vi haft en hög lägsta nivå, det här var kanske den sämsta matchen i år. Jag tycker ändå det är positivt att det tagit så lång tid, samtidigt får vi kika på det och ändra.

Efter Dahlströms ”mål” hämtade backkollegan Joel Nyström pucken ur målet.

– Han sa det, ska jag ta den här pucken?, ler Dahlström och fortsätter:

– Det är väl tur att man inte är någon som är värvad för att göra mål. Allt sånt är bonus. Det var ett sånt läge där pucken var fri och vi har pratat om att när ni är nere ska forwards täcka upp. Kan vi lita på det så har vi fria tyglar, det var trist när man framför allt inte gör mål så ofta. Det är som det är.

Lyckligtvis är möjligheten till revansch sällan mer än någon dag bort i SHL. På lördag väntar HV71 och det lutar åt en fullsatt arena.

– Det finns saker vi behöver ta till oss och klart det är surt. Vi får grubbla ett tag, men ett helt nytt lag i HV på lördag och då gäller det att vara mentalt förberedd för det, säger Dahlström.

Formstark Westfält gör det jobbigt för Mitell – berättar om osannolika succénFärjestads segersvit bruten efter kostsamma misstag: ”Ensam med godkänt betyg”

Artikeltaggar

Carl DahlströmFärjestad BKFärjestad BK HerrIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.