Hoppa till huvudinnehållet

Axicco Aktiebolag: Här är de viktigaste siffrorna från 2022

Publicerad:

Axicco Aktiebolag redovisar talen för 2022. Företaget omsatte omkring 27,5 miljoner kronor, 26,5 procent mindre än under 2022. Resultatet före skatt är ungefär 1 000 000 kronor. Det är en ökning med drygt en miljon kronor.

Rörelseresultatet går från ett överskott på cirka 550 000 kronor till ett underskott på omkring 650 000 kronor.

Underskottet gör att rörelsemarginalen blir negativ, minus 2,3 procent. Det är lägre än 2021, då rörelsemarginalen var plus en och en halv procent.

I jämförelse är rörelsemarginalen i snitt för svenska företag 8,6 procent, enligt de senaste uppgifterna från SCB. I branschen detaljhandel utom med motorfordon och motorcyklar är motsvarande snitt 3,8 procent.

Fakta om Axicco

Axicco grundades 2004. Bolagets huvudbransch är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad. Redovisningsperioden löper från mars till februari.

Företaget har 14 anställda, enligt årsredovisningen, vilket är lika många som föregående redovisningsår.

Vd är Ivan Harald Andreas Andersson (46).

Så ser branschtoppen ut

Sett till omsättning är Axicco det 38:e största företaget inom sin specifika bransch i Värmland, som är livsmedelshandel med brett sortiment, ej varuhus eller stormarknad.

Företaget är också det 1259:e största i landet. Det finns 77 företag i samma bransch i Värmland.

Översikten här under visar topplistan i den aktuella branschen, sorterat efter omsättning. Upplysningarna är hämtade från senaste registrerade årsredovisningen, och kommer fortlöpande att ändra sig när nya årsredovisningar kommer in.

Artikeltaggar

BokslutNäringslivVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.