Hoppa till huvudinnehållet

Målkungen om att succékedjan splittrades: ”Kan behöva en nytändning ibland”

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Johan Palmqvist har splittrats från Simon Sjögren och Anton Vestlund och fått en ny omgivning den senaste tiden.
Johan Palmqvist har splittrats från Simon Sjögren och Anton Vestlund och fått en ny omgivning den senaste tiden. Foto: HP Skoglund

De tillbringade hela fjolåret ihop och var även en ledande formation i inledningen av SSL.

Men nu tillhör Anton Vestlund, Simon Sjögren och Johan Palmqvist tre olika kedjor.

– Jag har fått tagit ett större ansvar i den nya omgivningen, säger den sistnämnda.

Karlstad IBF tog sin första seger sedan seriepremiären när man förra veckan besegrade Mullsjö på bortaplan.

Härnäst väntar två hyperintressanta matcher för SSL-nykomlingen som på söndagen tar emot tabellnian Jönköping, för att nästa helg gästa en annan nykomling i Nykvarn, som är en poäng före tolfteplacerade KIBF.

Även fast det är tidigt in på säsongen har värmlänningarna chansen att bråka lite med laget kring slutspelsstrecket, för dit skiljer det i nuläget bara fem poäng.

– Det är två riktigt viktiga matcher nu och det känns som att vi är bra förberedda. Jag tycker vi har kommit in i SSL-tempot, speciellt efter att vi mött alla tre topplag och att vi även vann senast mot Mullsjö. Vi har visat vad vi kan.

En godkänd start som nykomling?

– Absolut. Vi har varit med i de flesta matcher förutom mot Storvreta och Pixbo, annars kunde vi lika gärna vunnit de andra matcherna. Det märks dock i vissa skeden att vi saknar lite rutin, men det kommer komma ju längre serien går och jag är säker på att vi kommer ha mer marginaler med oss in i andra halvan av säsongen.

– Spelmässigt har vi gjort det bra, men vi hade såklart önskat lite fler poäng än de sju som vi har.

Ny omgivning

Johan Palmqvist hade nog även önskat att det var lagets starkaste formation förra säsongen skulle få ett fortsatt förtroende en längre tid även i SSL.

Men sedan en tid tillbaka har tränartrion valt att splittra på Palmqvist, Anton Vestlund och Simon Sjögren som är Karlstads tre poängbästa spelare denna säsong – och var en klart lysande enheten i allsvenskan under fjolårssäsongen.

Palmqvist har nu i stället bildat enhet med ungtupparna Harald Brelin och Daniel Svensson, samtidigt som Anton Vestlund spelat tillsammans med Sebastian Degeryd och Jesper Karlsson

Simon Sjögren, han fanns senast i en kedja med Robin Lennartsson och Oliver Sandberg.

– Ibland kan det vara bra att flytta lite på spelare om de hållit ihop länge, det kan ge en nytändning både för oss och hela laget. Vi vet att vi har flera olika konstellationer som fungera ihop, sen kan det hända att man får fokusera på andra bitar i spelet när man flyttas såhär, vilket också kan vara positivt, säger Palmqvist.

Vad är din roll nu?

– Jag får ta ett litet mer större ansvar. När jag spelade med Vestlund och Sjögren var jag mer utav en avslutare, nu ska jag skapa lägen, hålla bollen och vara allmänt stark. Det passar mig, det är utvecklande att få lira med två yngre spelare som har lite mindre rutin.

Artikeltaggar

Anton VestlundInnebandyJohan PalmqvistKarlstad IBF HerrSimon SjögrenSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.