Hoppa till huvudinnehållet

Slutspelsplats i fara – seger krävs i sista matchen

Publicerad:
Reporter Bengt Sundler
Bengt Sundler
bengt.sundler@nwt.se
Niklas Edin och de andra i svenska laget måste vinna mot Turkiet på torsdagen för att ha chans på slutspel i curling-EM.
Niklas Edin och de andra i svenska laget måste vinna mot Turkiet på torsdagen för att ha chans på slutspel i curling-EM. Foto: Adrian Wyld

Lag Edin inledde onsdagens curling-EM i Aberdeen med seger över Tyskland, men fick stenstryk i kvällsdrabbningen med Schweiz och måste vinna sista matchen mot Turkiet för att nå slutspel.

Efter triumfen över Tysklands lag Sixten Totzek med 9–4 stod Sverige på fem segrar på sju omgångar och hade en plats bland topp fyra i fredagens semifinaler, och kunde definitivt ha säkrat avancemang via mötet med Schweiz lag Yannick Schwaller.

Det stod 3–2 till Schweiz efter fem omgångar, men tre raka enpoängare, bland annat en stulen till 5–2, satte lag Edin i ett svårt läge Det bara en etta i nionde omgången till 3–6, och då valde Karlstadskvartetten att ge upp.

Efter åtta spelade matcher i grundserien ligger Sverige fyra efter fem vinster och tre förluster.

Italiens lag Joël Retornaz går fram som en ångvält och tog åttonde raka segern. Redan efter sjunde var slutspelsplatsen säkrad.

I den nionde och sista omgången väntar jumbon Turkiet. Seger där och Sverige spelar semifinal.

Lag Edin består av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och reserven Daniel Magnusson.

Fjärde segern i EM – just nu på slutspelsplats

Artikeltaggar

Christoffer SundgrenCurlingJoël RetornazLag EdinNiklas EdinOskar ErikssonRasmus WranåSchweizSportTurkietTyskland

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.