Hoppa till huvudinnehållet

Johannesson och Johannesson bakom Arvikas avgörande mot Karlskoga IK

Publicerad:
Karlskoga IK förlorade mot Arvika HC
Karlskoga IK förlorade mot Arvika HC

Arvika vann borta mot Karlskoga IK i hockeytvåan västra C herr med 5-2. Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Jakob Johannesson gjorde 2-3 och Jakob Johannesson drygt en minut senare gjorde 2-4 i sista perioden.

– Första perioden spelade vi bra tills vi gjorde mål och nån minut till sedan tappade vi lite vilja och bjöd in dem i matchen. Andra perioden var mycket bättre och vi fick lite energi. Vann den och vi pratade på att vi skulle vinna denna matchen vilket vi visade med att åka mycket skridskor och fick tryck på de och avgjorde matchen i sista perioden med 3 mål, kommenterade Arvikas tränare Markus Eriksson.

Första perioden var jämn. Arvika inledde bäst och tog ledningen genom Martin Warg efter 3.47, men Karlskoga IK kvitterade genom Dennis Jansson. Och Karlskoga IK hann också ta ledningen, genom Casper Hahne. Efter 17.41 i andra perioden nätade Hugo Stålnacke, och kvitterade för Arvika. Arvika spelade bra i tredje perioden och gick från 2-2 till 2-5 genom två mål av Jakob Johannesson och ett mål av Linus Frost och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.26 kvar att spela.

Arvikas Hugo Stålnacke stod för fyra poäng, varav ett mål.

Karlskoga IK har fem förluster och 9–24 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arvika har tre vinster och två förluster och 18–20 i målskillnad.

Det här betyder att Karlskoga IK nu ligger på åttonde och sista plats i tabellen, och Arvika är på sjunde plats.

Onsdag 29 november 19.00 spelar Arvika hemma mot Grums.

Artikeltaggar

Arvika HCHockeytvåan Västra CIshockeyKarlskoga IKNobelhallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.