Hoppa till huvudinnehållet

Efter polisens insats vid skjutningen – måste betala tiotusentals kronor

Publicerad:
Reporter Stefan Mitander
Stefan Mitander
stefan.mitander@vf.se
I samband med en insats på Herrhagen i Karlstad i maj behövde polisen ta sig in i en fastighet. Nu får man ersätta fastighetsägaren med över 30 000 kronor.
I samband med en insats på Herrhagen i Karlstad i maj behövde polisen ta sig in i en fastighet. Nu får man ersätta fastighetsägaren med över 30 000 kronor. Foto: Johan Nilsson/TT

I samband med en skjutning på Herrhagen i Karlstad i våras behövde polisen krossa rutan till en entrédörr, och bryta upp en lägenhetsdörr. Nu ersätts fastighetsägaren.

Det var natten till 14 maj som det sköts på Fahlgrensgatan på Herrhagen i Karlstad. Polisen kunde gripa en 32-årig man som misstänktes för skjutningen. Men i samband med insatsen behövde man ta sig in en fastighet.

Glaset till entrédörren krossades och dörren in till en lägenhet fick sedan brytas upp.

Fastighetsägaren har begärt ersättning från Polismyndigheten för skadorna. Reparation av entrédörren kostade 3 301 kronor och byte av lägenhetsdörren 25 826 kronor. Utöver det begär man 5 359 kronor för tillfälliga reparationsåtgärder och sanering – det rör sig om en täckskiva för det krossade fönstret, uppsopning av glas och igenborrning av den förstörda lägenhetsdörren.

Sammanlagt blir summan 34 486 kronor.

Polismyndigheten konstaterar att fastighetsägaren är utan skuld till skadorna, och därför ska ersättas med hela summan som man har begärt.

Artikeltaggar

Bostad och byggenBrott, lag och rättFastigheterGripandenHerrhagenKarlstadSaneringSkottlossning

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.