Hoppa till huvudinnehållet

Tänkta karaoke-kvällen slutade med bruten arm: ”Inte gjort henne illa med mening”

Publicerad:
Mannen har åtalats vid tingsrätten.
Mannen har åtalats vid tingsrätten. Foto: Peter Bäcker

Kvinnans rop på hjälp tog sig in i grannarnas lägenhet – och hördes av poliserna som kom till platsen. Nu har hennes dåvarande pojkvän åtalats för att ha misshandlat henne.

En lördagskväll i oktober i år hörde boende i ett flerfamiljshus i Björneborg plötsligt hur det började dunsa och skrikas i lägenheten intill. En polispatrull som befann sig i Kristinehamn larmades till platsen och när den kom dit kunde en kvinnas rop höras klart och tydligt: ”HJÄLP, HJÄLP!”.

I den aktuella lägenheten hittades kvinnan liggandes på golvet och på huk bredvid satt en man, naken från midjan och neråt. Hennes ena arm var bruten mellan axel och armbåge och hon hade blånader i huvudet efter att han hade dunkat hennes huvud i en dörrpost. På fråga från polisen berättade hon att hon och mannen, de hade haft en relation i ett par år, hade börjat förfesta lite innan de skulle iväg på en karaoke-kväll men plötsligt skiftade hans humör.

Svartsjuka, handlade det om enligt kvinnan. Snart skulle det även gå upp för patrullen att det inte var första gången mannen hade gett sig på kvinnan. Hon radar upp exempel efter exempel:

• Mitten av oktober 2023: Mannen knuffade ut kvinnan i trapphuset så att hon for till golvet och slog i huvudet.

• Augusti 2023: Mannen riktade en kraftig knuff mot kvinnan så att hon slog i ansiktet och kroppen i asfalten.

• Någon gång mellan juli och augusti 2023: Mannen knuffade ner kvinnan i en säng och fortsatte sedan slå mot hennes ansikte.

• Mitten av oktober 2022: Mannen slog kvinnan i ansiktet under tiden hon skjutsade honom i bil. Han hade även sönder hennes glasögon och kastade en ölburk på henne under färden.

När mannen, 52 år fyllda, förhörs om händelsen då kvinnans arm bröts nekar han till brott. Han erkänner visserligen att han satt en hand i ryggen på kvinnan för att ”ge henne fart” in till sovrummet men att hon bara trillar omkull på grund av hennes berusning.

Han nekar även till de andra anklagelserna – förutom händelserna i bilen, där han erkänner att han slagit henne i ansiktet: ”I bilen fortsätter [kvinnan] att tjata om något ex till [mannen] och han tröttnar och från passagerarsätet fram under färd slår han till [kvinnan] med sin vänstra hands utsida över hennes högra kind”, har förhörsledaren antecknat i utredningen.

Vidare säger han i förhör att han inte slagit henne eller gjort henne illa ”med mening” och att hennes berättelse om hur han dunkade hennes huvud i dörrposten ”är en ren lögn”.

Nu har 52-åringen, som suttit frihetsberövad sedan händelsen i slutet av oktober, åtalats för grov fridskränkning.

Artikeltaggar

BjörneborgBrottBrott, lag och rättFörhörGrov fridskränkningHotKristinehamn

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.