Hoppa till huvudinnehållet

Seger för Dottevik – steg åt rätt håll mot Skoghall Utv

Publicerad:
Dotteviks IF vann mot Skoghalls IBK Dam
Dotteviks IF vann mot Skoghalls IBK Dam

Dottevik har haft en tuff period med sju förluster i följd i division 1 Region Svealand dam i innebandy. Men hemma mot Skoghall Utv bröts den sviten. Det blev 3-0 (1-0, 1-0, 1-0) i matchen i Strandhallen.

– Som periodsiffrorna visar så var det en tajt match. Två lag som "krigade" men vi tog med oss 3 poäng. Stabilt spela av Maja i målet. En bra insats av samtliga tjejer, tyckte Dotteviks tränare Kalle Mossberg, efter matchen.

Skoghall Utvs tränare Peter Lidbrand kommenterade matchen:

– Det var en tuff match, Dottevik gjorde det svårt för oss, deras målvakt var riktigt bra idag, tycker vi gör en bra match spelmässigt idag, vi skapar massa lägen under alla tre perioder, vi har två tre ramträffar under matchen, men skärpan är inte där idag när lägena kommer. Nu är det bara ladda om till nästa match.

Dottevik tog ledningen efter sex minuters spel, genom Rebecka Lindh på pass av Josefine Holmqvist-Göthberg. Efter 9.01 i andra perioden nätade Alva Johansson, framspelad av Moa Wallgren och gjorde 2-0. Dottevik gjorde också 3-0 genom Tuva Håkansson framspelad av Josefine Holmqvist-Göthberg efter 8.27 i tredje perioden. 3-0-målet blev matchens sista.

Båda lagen har nu en seger och fyra förluster på de senaste fem matcherna, Dottevik med 10–14 och Skoghall Utv med 16–24 i målskillnad.

Dottevik ligger på elfte plats i tabellen efter matchen, medan Skoghall Utv är på tionde plats.

I nästa omgång har Dottevik Surahammar hemma i Strandhallen, lördag 2 december 16.45. Skoghall Utv spelar borta mot Rönnby U lördag 25 november 19.00.

Artikeltaggar

Division 1 Region SvealandDotteviks IFInnebandySkoghalls IBK DamStrandhallen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.