Hoppa till huvudinnehållet

Se målsprutans dråpliga dundermiss: ”Ville göra det extra spännande”

Publicerad:
Josefin Svarfvar med fem mål på tio SSL-matcher.
Josefin Svarfvar med fem mål på tio SSL-matcher. Foto: Helena Karlsson

Det går knappast att ha mer oflyt än Josefin Svarfvar i bortamötet med Endre.

Karlstads målspruta var fri mot öppet mål, men lyckades inte sätta dit bollen.

– Det såg lite märkligt ut, säger hon och ler, dagen efter segern.

Karlstad tog andra raka efter dramatiskt slut: ”En grym insats”

Det var högdramatiska slutsekunder i söndagens match mellan Endre IF och Karlstad IBF.

Med 20 sekunder kvar, vid ställningen 5–4 till KIBF, låg bollen i Kajsa Rysjö-Edmans famn efter en turbulent situation framför eget mål. Lika fort som hon insåg att hemmalagets målbur stod tom, såg hon lagkamraten Josefin Svarfvar springa sig fri.

Bollen kastades ut med precision – och det som hände därefter låter vi Svarfvar själv berätta:

– Jag ville göra det extra spännande, säger hon skämtsamt och fortsätter:

– Jag trodde först att bollen skulle rulla in utan att jag behövde vara på den igen. Men i samma sekund såg jag hur den i stället var på väg att gå i stolpen, då såg det lite märkligt ut.

Bollen dansade på mållinjen innan situationen resulterade i straff, när Endres Stina Ander satte foten i målgården i samband med ett räddat 6–4-mål.

Sedan ökade dramatiken ytterligare.

Maja Hane sköt i stolpen på den efterföljande straffen. Karlstad, som alltså hade segern i säkra händer med mindre än tio sekunder kvar, försökte göra mål. I stället bröt Endre bollen, kontrade och fick till ett farligt avslut med sekunden kvar.

Men Kajsa Rysjö-Edman stod emot och räddade tre poäng åt värmländskorna.

– Jag fick lite panik, men det blev ju spännande för publiken. Jag hade haft svårt att smälta det om de gjort mål på den kontringen. Nu blev segern i stället ännu skönare.

Sa Kajsa något till dig efter den missade assisten?

– Hon ville ha en assist, men jag får ge den till henne en annan gång, skrattar Svarfvar.

”En toppenhelg”

”Det går fort i hockey”, brukar man säga – men nu får det snarare bli uttrycket ”det går fort i innebandy”.

När KIBF vaknade i fredags hade de en seger på nio matcher. Två dagar senare har ett blivit tre, och totalt tio poäng. Därmed skiljer det fyra poäng ner till Åkersberga på nedflyttningsplats och sex poäng upp till slutspelsplacerade Malmö.

– Trepoängaren i fredags var efterlängtad, med sex poäng blev det verkligen en toppenhelg. Två väldigt viktiga segrar, konstaterar 23-åringen.

Går det att peka på vad ni gjorde bättre i helgen?

– Jag tycker kämpaglöden blev signifikativ, inte minst i söndags. Mot Lockerud i fredags tycker jag ändå vi var det bättre laget. Vi har spelat bra även tidigare men kanske inte alltid mot lagen vi konkurrerar lite extra mot. Nu handlar det om att bygga vidare på den starka lagmoralen.

Med axlarna nere går Karlstad på speluppehåll som nia i tabellen. Jakten på tredje raka segern återupptas den 17 december borta mot tabelltrean Täby.

– Bara att ha med sig tanken att vi vunnit igen tror jag betyder mycket, sen handlar det om att fortsätta på den inslagna vägen. Vi ska fortsätta med vår kämpaglöd, det kommer krävas med tanke på att alla matcher blir viktiga för oss.

Artikeltaggar

InnebandyJosefin SvarfvarKarlstad IBF DamSSL

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.