Hoppa till huvudinnehållet

Popstjärna och folkbildare prisas i Frödings ära

Publicerad:
Artisten Gerd (Elin Lundgren) och folkbildaren Olle Österling är årets Frödingstipendiater.
Artisten Gerd (Elin Lundgren) och folkbildaren Olle Österling är årets Frödingstipendiater.

De är en udda duo, popartisten Gerd och folkbildaren och lärarprofilen Olle Österling. På måndagen tog de emot Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne.

Gerd, eller Elin Lundgren som det står i passet, är de senaste årens stora värmländska stjärnskott i musikbranschen. I början av 2023 fick hon sitt genombrottsår krönt genom priset "Framtidens artist" vid P3 Guld-galan.

Värmländska popdebutanten Gerd spås en lysande framtidPophoppet Gerd inför P3 Guld: ”Att få gå på gala, det är inte varje dag”

Den 1 mars nästa år släpps hennes debutalbum, detta efter framgångar med debutsingeln "Lies for a liar" och EP:n "In it to lose". Nyligen släpptes en första singel från skivan, "Smile".

Olle Österling har en bakgrund som lärare och utbildningsledare och var fram till ett par år sedan ordförande och ansvarig utgivare för föreningen och tidskriften Värmländsk kultur.

Jubilerande kulturtidskrift med fortsatt glöd

Kulturstipendiaterna får 50 000 kronor var. Det är kultur- och fritidsnämnden som årligen utser en eller flera framstående kulturpersonligheter till mottagare av Karlstads kommuns kulturstipendium till Gustaf Frödings minne.

Artikeltaggar

ArtisterGalorGustaf FrödingITKarlstads kommunKulturNöje/KulturSveriges Radio P3

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.