Hoppa till huvudinnehållet

Liam Öhgren redo för comeback – spelar mot Biel: ”Ska bli sjukt kul”

Publicerad:
Liam Öhgren gör sig redo för tävlingsdebut i FBK-tröjan.
Liam Öhgren gör sig redo för tävlingsdebut i FBK-tröjan. Foto: Helena Karlsson

Liam Öhgren deltog som 13:e forward under måndagsträningen.

Och ja, han kommer göra detsamma mot Biel i CHL-åttondelsreturen på tisdag.

– Det var länge sen jag var spänd inför en morgondag, ler nyförvärvet.

Historien bakom FBK-fansens hyllningsramsa till Lindbom – så går den ord för ord”Färjestad valde den andra vägen – topplagsbeteende så det sjunger om det”

Det blåser fortsatt medvind i träden i Karlstad.

Serieledaren i SHL är näst intill skadefria och nu kommer det efterlängtade beskedet som många grönvita fans har väntat på.

19-årige Liam Öhgren är redo för tävlingsdebut i Färjestadströjan på tisdagskvällen efter att hittills inte spelat en match sedan försäsongen.

– Det ska bli otroligt kul. Jag har sett fram emot att dra på mig matchtröjan väldigt länge, det var ett tag sen jag var spänd inför en morgondag, säger han till VF-sporten och fortsätter:

– Jag hade nog kunnat spela redan förra veckan men vi valde att ta det säkra före det osäkra och i stället låta mig träna lite till. Men nu känner jag mig helt redo.

”Känns rimligt”

Av måndagsträningen att tyda inleder Liam Öhgren som extraforward mot schweizarna.

– Det är tanken och det tycker jag också känns rimligt. Jag har pratat med både Mitell och det medicinska teamet och kommit fram till hur vi ska matcha in mig i tempot. Det var längesen jag spelade match så det gäller att göra rätt från början och känna att kroppen är med mig.

Så tränade Färjestad

Kedjor:

Per Åslund, David Tomásek, Joakim Nygård.

Oscar Lawner, Linus Johansson, Michael Lindqvist.

Victor Ejdsell, Joel Kellman, Marcus Nilsson.

Patrik Lundh, Marcus Westfält, Lucas Forsell.

Liam Öhgren vikarierade med fjärde enheten.

Backpar:

Jérémy Groleau, Magnus Nygren.

Carl Dahlström, Joel Nyström.

Jonathan Andersson, August Tornberg.

Mattias Göransson, Axel Bergkvist.

Hur känns skadan?

– Jag känner av den, det gör jag. Men när jag går ut på isen är det ett så pass stort adrenalinpåslag att jag kan köra för fullt utan att tänka på det.

– Det som är sagt är att smärtan kommer försvinna med tiden, men jag vet inte om det tar en vecka eller längre... Jag kommer nog få leva med den en stund till, men jag har spelat skadad förr och haft ondare än vad jag har nu så det ska inte vara några problem.

”Helt okej läge”

Färjestad har med sig två plusmål från första åttondelsmatchen nere i Schweiz där man vann med 5–3.

– Vi har satt oss i ett helt okej läge, men som jag sa till grabbarna så vill jag inte att någon ska känna att det är klart på något sätt. Vi behöver se till att vara redo från start, säger Tomas Mitell.

FBK-tränaren hoppas även att publiken ska sluta upp i Löfbergs Arena som i lördags för utsålt (8 250 åskådare) mot Örebro.

I SHL har Karlstadspubliken skämt bort laget, men i Europaspelet har arenan ekat desto tommare.

– Det betyder jättemycket att få det där extra stödet. Nu är det dessutom slutspel och mycket står på spel, därför kan publiken vara den avgörande faktorn. Vi vill jättegärna gå till kvartsfinal i Europa.

Max Legacé vaktade målet nere i Schweiz för en vecka sedan – medan Carl Lindbom fick förtroendet i båda SHL-matcherna.

I lördags avslöjade Tomas Mitell att kanadensaren får nytt förtroende på tisdagen.

Artikeltaggar

CHLFärjestad BK HerrIshockeyLiam ÖhgrenTomas Mitell

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.