Hoppa till huvudinnehållet

GS-spelaren anmäls av Västerås efter dramatiska segern: ”Det är ett totalt överfall”

Publicerad:
Maritha Lidén riskerar avstängning efter en incident i förra helgens match.
Maritha Lidén riskerar avstängning efter en incident i förra helgens match. Foto: Lisa Olaison

GS 86 avgjorde i slutsekunderna mot Västerås och tog tre viktiga poäng i bottenstriden.

Men det var sekvensen innan det matchvinnande målet som blev den stora snackisen efter slutsignal.

– I mitt tycke är det ett totalt överfall, säger Västeråstränaren Jani Pyykönen till Innebandymagazinet.

GS86 bröt negativa sviten – efter högdramatiskt slut: ”Vi fick betalt”

Allsvenska nykomlingen GS 86 har fått en tuff start på säsongen, men tog i helgen tre blytunga poäng hemma mot bottenkonkurrenten Västerås när man vann med 7–5 efter en stark vändning i slutet av matchen.

Forshagalaget låg under med 4–5 men kvitterade sent och avgjorde sedan med tio sekunder kvar innan slutmålet kom med en sekund kvar.

Men det var efter Luize Bilinskas 6–5-mål som det hettade till på Västeråsbänken.

Precis innan lettiskan satte dit ledningsbollen skedde en situation mellan hemmalagets Maritha Lidén och Västeråsspelaren Sara Juhlin.

– Jag ser att Sara får några lättare smällar precis i sekvensen innan där hon är hårt uppvaktad. Sen sker i mitt tycke ett totalt överfall. Vi tappar bollen och Juhlin gör allt för att ta ett stenhårt hemjobb för att bryta anfallet som sitter i vårat mål slutligen. Men hon blir totalt stoppad av en spelare som medvetet vänder sig bort från spelet och crosscheckar Sara rakt i ansiktet/ huvudet med såpass kraft att det bara smäller till.

– Hon faller sen ganska hårt och slår i huvudet i golvet omgående och är märkbart groggy och påverkad av det, säger Jani Pyykönen till Innebandymagazinet.

”Helt utslagen”

Västerås har i efterhand anmält händelsen som man själva menar borde ha lett till ett matchstraff.

– Domarna blåser inte av trots att GS-spelaren struntar helt i spelet och gör allt för att stoppa vår spelare. En spelare som är mer eller mindre helt utslagen på planen efter en tydlig tuff smäll mot huvudet är inte tillräckligt för att tycka detta är farligt spel mot huvudet?

GS-tränaren Henrik Flognman till VF-sporten:

– Som jag uppfattar det håller deras spelare i Marithas klubba, hon försöker rycka sig loss och sen vänder hon sig emot Västeråsspelaren och knuffar till henne. Västerås hävdar att det är en huvudskada men jag upplever det som att smällen tar mer mot bröstet.

Efter slutsignal ska både Maritha Lidén och Sara Juhlin bytt några ord med varandra.

– Jag hoppas alla förstår att det inte var med avsikt. Det är sånt som händer i striden hetta och en situation som sker väldigt ofta, speciellt i sarghörnen.

Västeråstränaren hävdar att det är ett överfall, vad tycker du?

– Det ser alltid värre ut när man kollar på tv-bilderna i slowmotion. Sen tror jag nog att de vill påverka domarna så mycket som möjligt när vi vänder och gör mål. Jag har pratat med domarna själva och de tycker inte heller att det var någon utvisning, i så fall hade de dömt frislag. Som jag förstod det på dem så tyckte de att det var en kampsituation.

”Borde haft fler poäng”

Nu till det lite mer positiva snacket kring GS.

Segern mot Västerås innebar att jumbon knappar in på lagen ovan och är nu fem poäng från kvalplatsen.

De tre lägst placerade lagen i allsvenskan åker direkt ur.

– Vi har egentligen bara gjort en dålig helg, det var när vi åkte ner till Göteborg. Annars har vi varit med i alla matcher och borde haft mer än de sex poäng vi har nu. Sett till hur vi presterat tycker jag att vi borde haft runt tio-elva poäng åtminstone.

– Men vi kämpar vidare och har faktiskt de tre senaste matcherna höjt oss en nivå. Vi har växt in i den allsvenska kostymen nu.

Artikeltaggar

GS 86 AIFHenrik FlognmanInnebandyMaritha Lidén

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.