Hoppa till huvudinnehållet

Lämnar Degerfors – här är ytterns avskedsord till klubben och supportrarna

Publicerad:
Reporter Johan Ekberg
Johan Ekberg
johan.ekberg@vf.se
Joe Gyau lämnar Degerfors.
Joe Gyau lämnar Degerfors. Foto: Tommy Pedersen/TT

Redan i somras räknade Patrik Werner honom som förlorad.

Och nu är det officiellt, Joe Gyau lämnar Degerfors efter degraderingen från allsvenskan.

Det bekräftade den värmländska klubben på söndagseftermiddagen.

Två säsonger blev det i Rödvitt för den 31-årige amerikanske ytterbacken som kom på free transfer från FC Cincinnati i MLS inför säsongen 2022.

– Jag är otroligt tacksam för allt stöd jag fått av supportrarna samt alla i och runtom Degerfors IF. Jag gav alltid mitt bästa på planen och jag önskar att vi hade fått ett bättre avslut. Tiden i Degerfors kommer jag alltid att bära med mig och jag önskar föreningen det bästa i framtiden, säger Joe Gyau själv till klubbens sajt.

Totalt blev det fyra assist och ett mål för ytterbacken på 50 matcher i Degerfors.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IF HerrFC CincinnatiFotbollJoe GyauMajor League SoccerPatrik Werner

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.