Hoppa till huvudinnehållet

Stark seger för BIK Karlskoga J20 i toppmatchen mot Valbo J20

Publicerad:
BIK Karlskoga J20 vann mot Valbo HC
BIK Karlskoga J20 vann mot Valbo HC

Det var två topplag som möttes i J20 Region väst herr i ishockey på lördagen. Och det slutade med seger för hemmalaget BIK Karlskoga J20, som besegrade Valbo J20 med 5-3 (2-2, 3-0, 0-1) i den tidiga seriefinalen.

Det här innebär dock inga förändringar i tabellen. BIK Karlskoga J20 är i fortsatt serieledning, och Valbo J20 på andra plats. I och med BIK Karlskoga J20:s seger skiljer det nu 13 poäng mellan lagen.

– En väl genomförd match av oss mot ett bra motståndarlag, trots flertalet av tongivande spelare på frånvarolistan så tycker jag vårt spel såg väldigt bra ut, jag är framför allt väldigt nöjd med spelet utan pucken idag där vi lägger ner ett otroligt stort jobb och håller ihop laget på ett bra sätt och därigenom kunde straffa Valbo på deras misstag. Extra plus idag till Erasts Nazarenko som tog ett stort ansvar och spelade med två stycken J18 grabbar och den linan fungerade mycket bra, kommenterade BIK Karlskoga J20:s tränare Marcus Kull efter matchen.

Valbo J20:s lagledare Johan Melin:

– Stundtals en jämn tillställning, men vi hade en svacka i andra perioden som vi aldrig lyckades hämta tillbaka.

Därmed har BIK Karlskoga J20 vunnit tio matcher i rad i J20 Region väst herr.

BIK Karlskoga J20 började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.54 slog Rasmus Larsson till på pass av Carl Lindskog och Molle Karlsson.

Valbo J20 kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.57 nätade Melker Bergström framspelad av Noah Högström och Oscar Bylund.

Laget tog också ledningen efter 12.58, när Melker Bergström på nytt fick träff assisterad av Harry Svedlund och Noah Högström.

BIK Karlskoga J20 kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden när William Bengtsson hittade rätt på pass av Erasts Nazarenko och Hannes Edvinsson.

BIK Karlskoga J20 spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 5-2 genom tre snabba mål i slutet av perioden av Melvin Joona, Lukas Graff och Douglas Sättermann. Valbo J20 reducerade till 5-3 med 1.52 kvar att spela genom Olle Tägt framspelad av Robin Lundh och Alex Sahlberg. Fler mål än så blev det inte för Valbo J20.

BIK Karlskoga J20 har en stark form med fem segrar och 35–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Valbo J20 har två vinster och tre förluster och 21–25 i målskillnad.

I nästa match, lördag 25 november, har BIK Karlskoga J20 Malung hemma i Nobelhallen 12.00, medan Valbo J20 spelar hemma mot Grums 14.15.

Artikeltaggar

BIK Karlskoga J20IshockeyJ20 Region västNobelhallenValbo HC

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.