Hoppa till huvudinnehållet

Åmål/Billingsfors en lätt match för Kristinehamn som vann klart

Publicerad:
Kristinehamns IBF vann mot Åmåls IBK/Billingsfors IBK
Kristinehamns IBF vann mot Åmåls IBK/Billingsfors IBK

Det blev en klar seger för Kristinehamn mot Åmål/Billingsfors hemma i division 2 Värmland dam i innebandy. Matchen slutade 6-1 (1-0, 3-1, 2-0).

– En stabilt och rättvis seger som grundlades över 3 starka perioder. Vi är tålmodiga med boll och ger varandra bra avslutningslägen genom noggrannhet och struktur i farten med boll och värderingarna framåt var bra matchen igenom. I försvaret så höll vi dem på utsidan och gav dem inga utrymmen i slottet. En dag på jobbet med massa struktur fart och glädje där hela laget får massa beröm, tyckte Kristinehamns tränare Daniel Johansson, efter matchen.

Åmål/Billingsfors tränare Mikael Ömnehag om matchen:

– Möter ett rutinerat och bra lag, räcker helt enkelt inte till idag.

Segern var Kristinehamns fjärde på de senaste fem matcherna.

I början av matchen var Kristinehamn starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom mål av Wilma Olsson och Elin Yngve. Kristinehamn ökade ledningen till 3-0 genom Lena Larsson efter 7.00 i andra perioden.

Efter 7.38 av perioden kunde Linn Larsson göra 3-1 för Åmål/Billingsfors.

Efter 9.42 ökade Kristinehamn på till 4-1 genom Sabrina Olsson. Kristinehamn fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 6-1. Målen i sista perioden gjordes av Elin Yngve och Kajsa Olsson.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Åmål/Billingsfors är på fjärde plats.

Nästa motstånd för Kristinehamn är Filipstad IBK. Lagen möts fredag 1 december 20.00 i Brogårdshallen. Åmål/Billingsfors tar sig an Hertzöga hemma lördag 2 december 13.00.

Artikeltaggar

BrogårdshallenDivision 2 VärmlandInnebandyKristinehamns IBFÅmåls IBK/Billingsfors IBK

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.