Hoppa till huvudinnehållet

Ledig polis grep grovt rattfull bilist: ”Vi behöver alltid vara på tårna”

Publicerad:
Reporter Amanda Forslund
Amanda Forslund
amanda.forslund@nwt.se
Ledig polis uppmärksammade rattfyllerist.
Ledig polis uppmärksammade rattfyllerist. Foto: JESSICA GOW

En ledig polis iakttog en grovt rattfull man på torsdagseftermiddagen i Torsby. Tillsammans med kollegor greps bilisten. Bilisten misstänkts även för brott mot knivlagen.

Det var vid 16-tiden som en ledig polis tillkallade kollegor i tjänst efter att ha noterat att ett fordon framförts på ett vårdslöst sätt.

– Den lediga polisen ska ha noterat att mannen var kraftigt påverkad. En patrull i närheten kallades till platsen, säger Sophia Jiglind, presstalesperson polisregion Bergslagen.

Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen.
Sophia Jiglind, presstalersperson på Polisregion Bergslagen. Foto: LARS HEDELIN

Poliserna grep mannen, som är i 40-årsåldern, misstänkt för grovt rattfylleri och grov olovlig körning. I bilen hittades även ett föremål som faller under brottsrubriceringen brott mot knivlagen.

– Man utsätter andra för livsfara när man sätter sig bakom ratten full. Polisen genomför ett konstant och intensivt arbete för att stoppa rattfyllerister. Vi behöver alltid vara på tårna.

Mannen kommer att höras när han nyktrat till.

Artikeltaggar

Brott mot knivlagenBrott, lag och rättOlovlig körningRattfylleriSophia JiglindTorsby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.