Hoppa till huvudinnehållet

Tre villor och egen strand – objektet säljs för 15 miljoner: ”Finns inte många”

Publicerad:
För 15 miljoner kronor får du en gård på 8,5 hektar bestående av bland annat tre bostadshus, stall, vinkällare, maskinhall och en egen strand vid Aplungen utanför Västra Ämtervik.
För 15 miljoner kronor får du en gård på 8,5 hektar bestående av bland annat tre bostadshus, stall, vinkällare, maskinhall och en egen strand vid Aplungen utanför Västra Ämtervik. Foto: Diakrit Karol Pustelnik / Fastighetsbyrån

Ett generationsboende med tre bostäder, modernt inredda med egen strand vid Aplungen och till en nätt kostnad av 15 miljoner kronor.

Nej, sådana här objekt kryllar det inte av på den värmländska husmarknaden.

– Det är verkligen unikt, säger Maria Johansson, mäklare på Fastighetsbyrån i Sunne.

”En sällsynt pärla som överträffar alla förväntningar”. Ja, det är sällan det är rimligt att gå rakt av på det mäklare beskriver i sina annonser, men undantag bör göras i det här fallet.

Vid Aplungens strand utanför Västra Ämtervik ligger nämligen en gård med tre bostadshus, maskinhall och garage, stall med fem boxar, vinkällare, ateljé, köksträdgård och så vidare...

– Det är en helt fantastisk fastighet och som ytterst sällan kommer ut till salu och som det inte finns många av heller. I och med att det finns två stora villor så passar det jättebra som generationsboende, säger Maria Johansson och för in samtalet på det faktum att fastigheten också består av en gård på cirka 8,5 hektar.

– Och med tanke på att byggnaderna ligger på en så stor tomt så ligger också husen frånskilda från varandra, så man kan ju bo där utan att behöva se varandra varje dag också.

Funnits länge

Mangårdsbyggnaden består av åtta rum och kök och uppfördes i mitten på 1800-talet och än tidigare dateras fyrarumsvillan som kompletteras av den enplansvilla i suterräng som byggdes 2012.

Maria Johansson, mäklare Fastighetsbyrån i Sunne, har ett minst sagt ovanligt objekt till salu för tillfället.
Maria Johansson, mäklare Fastighetsbyrån i Sunne, har ett minst sagt ovanligt objekt till salu för tillfället. Foto: Fastighetsbyrån

Försäljningsobjektets unikhet avspeglas förstås på prislappen men den har inte avskräckt intresset. Maria Johansson förklarar att det har redan varit en visning och konstaterar också att objektet sticker ut även för henne.

– De här objekten är väldigt lätträknade. Något som sticker ut också är att det är så välskött och väldigt fint omhändertaget.

Artikeltaggar

AplungenBostad och byggenFastigheterFastighetsbyrånMäklareSunneVästra ÄmtervikVillor

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.