Hoppa till huvudinnehållet

Arvika vann mot Munkfors i förlängningen

Publicerad:
IFK Munkfors förlorade mot Arvika HC
IFK Munkfors förlorade mot Arvika HC

Matchen i hockeytvåan västra C herr mellan hemmalaget Munkfors och gästande Arvika var oavgjord vid full tid, 1-1. Först i förlängningen kom avgörandet, där Arvika spikade segerresultatet, 2-1 (1-0, 0-1, 0-0, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Felix Bråtner som gjorde det avgörande målet.

– Vi skapar tillräckligt med chanser för att avgöra den här matchen under ordinarie tid, men lyckas inte få in pucken idag. Bara att gratulera Arvika till en väl genomförd match, kommenterade Munkfors tränare Olof Nilsson.

Arvikas tränare Markus Eriksson om matchen:

– Ja en bra första period med ett spel, så som vi spelat ett par matcher så det bär frukt med tålamod. Andra perioden blev vi lite nertryckta och fick inte puckarna ner i understa zon, så vi kunde byta, så långa byten gör oss lite virriga i egen zon. 3:e perioden var stabil ändå tycker jag och håller dem utanför oss. I övertiden vinner vi puck och går in från kant och gör ett riktigt snyggt mål. Mycket starkt att åka till Munkfors en onsdag och vinna.

Senast lagen möttes tog Munkfors en storseger med 5-0, men den här gången var det Arvika som var starkare.

Arvika tog ledningen efter elva minuters spel, genom Hugo Stålnacke på pass av Karl Martinsson och Anton Hellberg. Efter 18.03 i andra perioden nätade Hedi Fatnassi, på pass av Robin Johannesson och Tim Forslund och kvitterade för Munkfors. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 1.22 innan Arvika avgjorde till 1-2. Stor matchhjälte blev Felix Bråtner.

Munkfors har fyra vinster en förlust och 22–11 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Arvika har två vinster och tre förluster och 16–18 i målskillnad. Det här var Munkfors femte uddamålsförlust den här säsongen.

Det här betyder att Arvika ligger på sjunde plats i tabellen, och Munkfors är på tredje plats.

Söndag 19 november spelar Munkfors hemma mot Kil 18.00 och Arvika mot Hammarö hemma 17.00 i Sparbanken Arena.

Artikeltaggar

Arvika HCHockeytvåan Västra CIFK MunkforsIshockeyMunkfors Arena

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.