Hoppa till huvudinnehållet

Jätteskräll av Eld Riga och Julia Nilsson sänkte V64-spelarna

Publicerad:
Julia Nilsson ordnade en rejäl V64-överraskning tillsammans med Eld Riga på Färjestad under måndagskvällen.
Julia Nilsson ordnade en rejäl V64-överraskning tillsammans med Eld Riga på Färjestad under måndagskvällen. Foto: Daniel Olausson

Kallblodsloppet inom streckspelet på Färjestad under måndagskvällen bjöd på en riktig kupongrensare då Eld Riga streckad på en halv procent vann lätt efter en snygg styrning av Julia Nilsson.

Det var första årssegern för tioåringen och bara den tredje totalt under karriären som omfattar 72 starter.

– Jag trodde inte på seger men det är en jättefin häst som man ska smyga länge med så jag trodde att jag kanske fick gå på för tidigt men jag tordes inte vänta längre, sa Julia som klev på i tredjespår 250 meter före mål och vann sedan mycket övertygande med flera längder.

Överraskade från dödens

Den andra vinnaren inom V64:an som var streckad under en halv procent var Per Fromells Massachusetts. Mikael J Andersson valde dödens och det visade sig var rätt taktik.

– Han har gjort bra lopp men att han skulle kunna vinna från dödens var lite överraskande men han kämpade fantastiskt, sa Andersson.

Dagens största favorit J.H. Million startgalopperade bort sig vilket gjorde att värdet efter fem avdelningar var 1,1 miljoner för de fem system som hade chans på storkovan. Det såg bra ut för några av lirarna som hade streck för Björn Goops Daytona Race eftersom han körde sig till spets varvet kvar men kunde inte på upploppet stå emot Future Sox med Mika Forss som var bäst från dödens under slutvarvet. Det innebar att ingen klarade sex rätt och därmed väldigt fina pengar att spela om under tisdagens V64:a på Jägersro.

40 meter inget problem

Norsk seger som så ofta i treåringsloppet för kallblod. 40 meters tillägg var inte för mycket för favoriten Låhne Giliat som bjöds ett bra lopp av sin tränare Geir Flåten. I treåringsloppet för varmblod var David Perssons Light in med Victor Rosleff snabbast bakom bilen och ledde till sista steget. Då passerade André Eklundh med Kendrick K.W. som travat utvändigt större delen av loppet.

Att Björn Goop ger tio gånger med egentränat på hemmaplan tillhör inte vanligheterna. Men så blev fallet efter en vaken styrning av Björn som sände framåt med Åse Tim när tempot efter en tuff öppning bedarrades. Väl i spets blev det en överlägsen seger i första starten på drygt tre månader. Dramatik innan bilen släppte fältet i V64-inledningen där The Way I Talk Ås galopperade och hann knappt fram till sitt andraspår bakom vingen. Det fanns risk för flygande start men Erland Rennesvik körde lagom fort när bilen släppte fältet och kunde sedan överta av Matadore. När positionerna var klara blev det sedan ett lugnare tempo och en bekväm seger.

Första för Flygare

Liten överraskning i montéloppet där Granit de La Roque med Anna Pilroth var överlägsen i ett lopp där favoriten El Greco aldrig var segeraktuell och andrahandaren J.Ann Bonanza startgalopperade. Två stallkamrater gjorde upp i Copiads Elitsko. Peter Strömberg ledde länge med Josefine Ivehags Lasses Tara som i sista steget fick ge sig mot Lexington Zon körd av Erik Flygare som därmed tog sin första kuskseger.

Stepping Moneygirl visade enorma speedresurser och svepte fältet sista 300 meterna till seger med Jules Fontaine i kvällens sista lopp.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetJulia NilssonMikael J AnderssonTravV64

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.