Hoppa till huvudinnehållet

Trots förlust – Degerfors avslutar den allsvenska sejouren med stark insats

Publicerad:
Reporter Simon Hennix
Simon Hennix
simon.hennix@vf.se
Gustav Lindgren gjorde Degerfors mål.
Gustav Lindgren gjorde Degerfors mål. Foto: FREDRIK KARLSSON

Med redan uttåget spikat var det uppenbart hur Degerforsspelarna spelade för Tobias Solberg och Andreas Holmberg i söndagens match mot Mjällby.

Det belönades med en fin insats trots sen 1–2-förlust.

Degerfors topp 3

3) Karim Mammar

Mammar var tillbaka på favoritpositionen ute till vänster. Direkt såg han ut att trivas på planen. Och personligen tycker jag han såg bra ut. Aktiv offensivt och följsam i defensiven.

2) Gustav Lindgren

Den snabbe anfallaren är ofta ett hot. Mot Mjällby hittade hav, vid flera tillfällen, ytan bakom backlinjen som blev fartigt. Han blev dessutom målskytt på nytt.

1) Alexander Hedén Lindskog

Oerhört lugn och trygg med bollen. Han visade dessutom upp en vass repression med vänsterfoten i crosspassningsspelet. 19-åringens blott andra allsvenska match utfördes nästan felfritt.

Matchens...

...avtackning: Då var det ett faktum – Tobias Solberg och Andreas Holmbergs sista match som tränare för Degerfors. Vulkanerna visade sin tacksamhet genom ett tifo på duon med texten ”Bland de stora”.

Ett värdigt avslut efter 25 respektive 17 år i föreningen.

Supportrarnas hyllning innan avspark.
Supportrarnas hyllning innan avspark. Foto: FREDRIK KARLSSON

...publiksiffra: 1338 åskådare tog sig till Stora Valla för att följa Degerfors sista match i allsvenskan för den här gången.

...startdebuter: 19-årige Jamie Bichis har fått agera inhoppare vid tre tillfällen den här säsongen. I den allra sista omgången fick han – precis som Alexander Hedén Lindskog – göra allsvensk startdebut.

Kort om matchen

Det var ett Degerfors som roterade stor i matchen mot Mjällby.

Alexander Hedén Lindskog startade karriärens andra allsvenska match och bildade mittbackslås ihop med Gustav Granath och Oscar Wallin.

Längst fram fick Pashang Abdulla chansen, snett bredvid sig hade han Jamie Bichis, med första starten – och Jonas Olsson mellan stolparna.

Och ser vi till själva matchen var den i mångt och mycket jämn. Fördel Degerfors i antal skapade målchanser. Både Gustav Lindgren och Pashang Abdulla var pigga på att sticka när möjlighet gavs.

Degerfors tuggade sig in i matchen mer och mer. Men utan att få fira ett mål innan halvtid.

I den andra bjöd båda lagen på varsitt mål. För Degerfors var det gjorde Gustav Lindgren 1–0 innan Tom Pettersson skickade in kvitteringen.

Med Degerfors stänger den allsvenska sejouren med sen förlust.

Artikeltaggar

Alexander Hedén LindskogAndreas HolmbergDegerfors IF HerrFotbollJamie BichisTobias Solberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.