Hoppa till huvudinnehållet

45-åring körde bil utan körkort: ”Tjänar fem gånger mer än en polis”

Publicerad:
Reporter Simon Strinnholm
Simon Strinnholm
simon.strinnholm@vf.se
Foto: Johan Nilsson/TT

45-åringen ”trakasseras” av polisen och misstänker att de aktivt försöker stoppa honom – nu har han dömts för att ha kört utan körkort.

En ledig polis såg den 45-åriga Karlstadsbon körandes bil utanför en butik i Karlstad. Han visste att 45-åringen saknade körkort och följde efter honom hem till mannens bostad där han sedan såg 45-åringen kliva ur fordonet från förarsätet.

Under utredningen har 45-åringen nekat till brott och sagt att han inte körde bilen vid butiken den dagen. ”Han tror att polisen satt upp en bild på honom i polishuset för att poliserna ska trakassera honom”, står det bland annat i domen.

Under rättegången har mannen också sagt att han känner sig trakasserad av polisen sedan fem-sex år tillbaka. En gång ska han ha stoppats av polis när han körde sin sportbil: ”Han sade då till polisen att han tjänade fem gånger mer än en polis”, sa han under rättegången.

Mannen, som i april 2022 dömdes till fem månaders fängelse för ringa narkotikabrott, narkotikabrott, rattfylleri och grovt rattfylleri, döms nu för grov olovlig körning.

Med tanke på hans ekonomiska omständigheter, skriver tinget, ska advokatkostnaderna betalas av staten.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättFängelseKarlstadNarkotikabrottOlovlig körningRattfylleri

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.